Banánovo– gaštanová torta

Viliam Bokros
šéfcukrár hotela Austria Trend v Bratislave, 1. apríla 2010
Banánovo– gaštanová torta
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

6 ks
6 PL
6 PL
0,5 l
100 g
2 ks
2 ks
250 g




Postup

  1. 1

    Z vajec, múky, cukru vyšľaháme piškótové cesto, ktoré upečieme v tortovej forme pri teplote 180 oC asi 20 až 25 minút. Upečené necháme vychladnúť. Vyšľaháme šľahačku s cukrom.

  2. 2

    Želatínu dáme napučať do vody a potom rozpustíme. Do šľahačky pridáme banány, ktoré rozpučíme vidličkou, nakoniec zamiešame rozpustenú želatínu. Dáme túto zmes do formy a rovnomerne zahladíme a dáme do chladničky na 6 hodín alebo noc.

  3. 3

    Vyberieme z chladničky a na vrch nastrúhame gaštanové pyré. Boky môžeme obsypať mandľami.

Diskusia k receptu

vcelka
A kto nemá gaštany, môže si pomôcť fazuľovým pyré. V hoteli Čingov v Slovenskom raji by vám to takto určite ponúkli. Na nerozoznanie...
marienka44
Nestaci cesto zo 4 vajec? Tej slahacky mam len 250 ml, musi stacit. Znizia sa tym kalorie,cez sviatky sa pribera. :-D




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia