Banánovo-čokoládové cupcakes

timara - fotkatimara, 18. septembra 2013
Banánovo-čokoládové cupcakes
Foto: timara

Neverila som, že muffin sa dá povýšiť na úroveň skutočného zákusku, ale bola som unesená, keď sa spojil banánovo - čokoládový koláčik s chuťou Zobraziť celý popisNeverila som, že muffin sa dá povýšiť na úroveň skutočného zákusku, ale bola som unesená, keď sa spojil banánovo - čokoládový koláčik s chuťou dokonalej polevy. To jednoducho musíte vyskúšať. . .

16-18
porcií
10 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
330 g
1 ČL
 štipka
1/2 ČL
110 g
250 g
1 ČL
2 ks
4 ks
110 ml
55 ml
100 g
Poleva:
220 g
225 g
200 g
1 ČL




Postup

  1. 1

    V jednej miske si zmiešame suché suroviny - preosiatu múku, sódu bikarbónu, prášok do pečiva a soľ. V druhej (väčšej) miske si vyšľaháme zmäknuté maslo, cukor a vanilkový extrakt. Mala by vzniknúť nadýchanejšia hmota, do ktorej postupne zašľaháme vajíčka. Potom pridáme rozmačkané banány a kyslú smotanu.

  2. 2

    Potom do zmesi zľahka primiešame polovicu sypkých surovín a cmar. Nakoniec primiešame zvyšok suchých surovín a nasekanú čokoládu. Vzniklo naozaj krásne, vláčne, nadýchne, po banánoch voňajúce cesto. Plníme do košíčkov len do polovice, nakoľko pôjde na vrch ešte hrubšia vrstva polevy. Muffiny po upečení necháme dobre vychladnúť.

  3. 3

    Polevu (ja som robila len z polovičnej dávky) si pripravíme tak, že zmäknuté maslo s Philadelphiou šľaháme mixérom na vyššom stupni, až kým nedostaneme prevzdušnenú zmes. Potom znížime rýchlosť a pridáme cukor a vanilkový extrakt. Miešame do kým nevznikne krásne prepojený krém. Potom už len krémom nazdobíme koláčiky podľa vlastnej fantázie. Ja som ich prizdobila ešte kolieskami banánu a nastrúhanou mliečnou čokoládou.

Diskusia k receptu

nikola166
krásne sú :) muffinky môôôžem kedykoľvek a akékoľvek, ukladám :))
miriam008
su super ;) dnes som ich piekla mojej dcerke na zajtrajsiu oslavu jej 3 narodenin :) krasne sa vydarili,ale ja som dala o jeden banan menej a nedala som cmar (nemala som) ale aj tak su skvele :) dakujem za recept a vrele odporucam :)
timara
som veľmi rada, že si @miriam008 vyskúšala aj starší recept. Dúfam, že oslava sa vydarila a cupcakes chutili :))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia