Banánové smoothie s chia

jenni - fotkajenni, 15. marca 2014
Banánové smoothie s chia
Foto: jenni
1
porcia
10 minút
príprava

Suroviny

2 ks
1 - 2 ks
2 PL
1 cm
50 ml




Postup

  1. 1

    Ošúpeme si banány a kivi a nakrájame na menšie kúsky. Zázvo očistíme a nakrájame alebo nastrúhame. Banány, kivi a zázvor dáme do mixéra, prilejeme rastlinné mlieko (ja som použila sójové mlieko s vápnikom). Všetko pomixujeme.

    Banánové smoothie s chia - obrázok 1
  2. 2

    Do pohára nasypeme chia semienka, vlejeme smoothie a premiešame. Hotovo a dobrú chuť! Výborné hlavne na ráno, pre zdravý a chutný začiatok dňa. Chia semienka ukrývajú v sebe obrovskú silu a preto vám dodajú dostatok energie na fungovanie počas celého dňa.

    Banánové smoothie s chia - obrázok 2

Diskusia k receptu

azzaro
Ahoj.
Kde sa daju kupit semienka Chia?
Dakujem
jenni
ahoj. v bio obchodoch a v predajniach so zdravou výživou ich určite budú mať. :)
azzaro
Noooooo tusim pojdem kuknut. Dik za radu. Do coho vsetkeho to este pouzivas?
jenni
zatiaľ som to skúšala len takto, ale plánujem to v blízkej dobe použiť na nejaké sušienky a puding..a uvidím časom na čo to ešte využijem :)
vrbovcjanka
@azzaro , @jenni , ja chia semiacka pouzivam do kazdeho smoothie, ktore robim... Tiez ho pridavam do mussli, ktore jem s mliekom alebo jogurtom. Taktiez robievam mussli tycinky, do nich ich davam tiez :-) Aj ked peciem chlieb, rohliky, ovsenu kasu, do naplni roznych ovocnych kolacov namiesto zhustovadiel (skrobov)... Su mega zdrave a fakt ich je mozne vyuzit hocikde :-)
bembo
môžem rastlinné mlieko nahradiť kokosovým?ak nie urobím si iné podľa varecháckych rcp.keď sa vydarí bude dobrô na fruštik.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia