Banánové rezy

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 18. mája 2014
Banánové rezy
Foto: droetker

Komerčný recept<br> TIP: Najlepšie sa rezy krájajú, kým je poleva ešte mäkká - nôž opakovane namáčame v horúcej vode a utierame do sucha.

20 minút
príprava
10 minút
na 180/200 °C

Suroviny

Na cesto:
3 ks
45 g
1 bal.
3 ks
45 g
90 g
Na náplň:
500 ml
60 g
1 bal
6 plátkov
3 PL
250 ml
Na obloženie:
7 ks (olúpané)
Na potretie:
3 bal.
Ešte potrebujeme:
 (30 x 40 cm)




Postup

  1. 1

    Na prípravu cesta ušľaháme žĺtky, práškový cukor a vanilkový cukor elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do krémovej konzistencie. Z bielkov a cukru ušľaháme sneh, ktorý opatrne vmiešame do žĺtkovej peny. Múku preosejeme a vmiešame do vaječnej peny.

  2. 2

    Cesto rovnomerne rozotrieme na plech (30 x 40 cm) vyložený papierom na pečenie. Plech umiestnime doprostred predhriatej rúry a pečieme. <br> <br> Elektrická rúra: 200°C<br> Teplovzdušná rúra: 180°C<br> Plynová rúra: stupeň 4

  3. 3

    Upečený korpus ihneď vyklopíme na papier na pečenie vysypaný cukrom, vrchný papier potrieme studenou vodou a opatrne stiahneme.

  4. 4

    Na prípravu náplne uvaríme podľa návodu na obale puding z mlieka, cukru a pudingového prášku. Želatínu pripravíme podľa návodu na obale, rozpustíme s rumom a dôkladne vmiešame do horúceho pudingu. Za častého miešania necháme puding vychladnúť. Smotanu ušľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do tuha a vmiešame do hustnúceho pudingu. Náplň rovnomerne rozotrieme na korpus. Banány nakrájame na asi 5 mm hrubé plátky a obložíme nimi korpus. Uložíme na 2 hodiny do chladničky.

  5. 5

    Polevu pripravíme podľa návodu na obale a rovnomerne ňou zalejeme banány. Necháme stuhnúť.

Diskusia k receptu

kukulienka71
Zdá sa mi veľmi málo surovín na taký veľký plech, čo sa piškóty týka, ale ten krém sa mi páči, aj ukladanie hrubších koliesok banánov navrch a poliate čokoládou je to také rustikálne. Upečiem, uvidím, či vyjde. Pekné,KK :-)
kukulienka71
Aby bolo cesto aj krém vo vami vyobrazenej hrúbke, treba piecť na menšom plechu, ja som mala menší ako uvádzate a nemám tak vysoký koláč. Nie je ani tak krásny, ale je vynikajúci. Puding som robila z 1 aj 1/4 sáčka Zl. klasu. Ľahučká piškóta, fantastický krém, banány a čoko poleva...neodolala som, teraz som z neho pojedla asi 4 kúsky:-P

1x radost




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia