Raffaello dezert
Raffaello dezert

Banánové Raffaello s mandľou

veganbarbora - bez fotkyveganbarbora, 11. apríla 2017

Sladké Raffaello a úžasná chuť mandle vo vnútri. Že sa to nedá aj zdravo? Tento recept hrdo dokazuje, že sa to naozaj dá. Chuť Zobraziť celý popisSladké Raffaello a úžasná chuť mandle vo vnútri. Že sa to nedá aj zdravo? Tento recept hrdo dokazuje, že sa to naozaj dá. Chuť banánu je síce cítiť, no nie je to niečo, čo by na chuti uberalo, ba naopak. Banány dodajú sladkosť, kokos chuť rafaela a chrumkavá mandľa vo vnútri pocit luxusu. Tieto guľky pripravíte naozaj rýchlo a chuť za to naozaj stojí. Tak čo, navnadila som vás?

30
porcií
20 minút
príprava

Suroviny

2 veľké
180 g
2 - 3 PL
Na obaľovanie:




Postup

  1. 1

    Do mixéru nadrobte jedno biele tofu natural. Rozmixujte do hladka. Pridajte dva zrelé banány a pomixujte. Čím zrelšie budú, tým budú guličky sladšie. Nakoniec pridajte 2 - 3 PL kokosového oleja, aby zostali tuhšie. Ak nemáte dostatočne zrelé banány, môžete pridať nejaké sladidlo=agáve, stéviu, javorový sirup. V prípade, že si robíte dávku len pre seba, pridajte aj citrónovú šťavu ako konzervant. Banány by mohli po pár dňoch zhnednúť, a to by nevyzeralo najlepšie. Citrón práve tento proces spomalí.

  2. 2

    Postupne do zmesi pridávajte kokos. Konzistencia by mala byť tuhšia, aby sa z toho dali tvarovať guličky, ktoré sa nerozpadávajú. Odoberte si zmes a zabaľte do nej jednu mandľu bez šupky. Šupka by dodala horkosť. Tvarujte guľky a obaľujte v kokose.

  3. 3

    Ak by ste chceli, guľky ide obaliť i v maku alebo orechoch. Poprípade pridať do zmesi škoricu či mletý aníz, no v tom prípade už nepôjde o zdravú náhradu rafaela, ale o banánové tofu guličky.

  4. 4

    Guľky skladujte v chladničke. Tam zostanú chutné niekoľko dní, no pochybujem, že toľko vydržia ;)

Diskusia k receptu

mitzy
Recept sa mi páči. Ale Raffaello je predsalen iné, jemno-sladké. Tofu v koláčikoch má zvláštnu chuť. Až takú trpkú. Ja by som recept hrdo pomenovala Kokosové tofu guľky. Nič by to neubralo na elegantnosti guliek ;) 5* krásna foto
1x momo50
martamm
Dobry receptik, podla mna sa chut tofu v nom celkom strati, ja urcite spravim prilezitostne tuto pochutku, skoda ze nemam doma biele tofu, spravila by som aj dnes :))))))))))))
majulav
Skúšala som tento recept, len keďže som vôbec netušila, koľko tam ide kokosu, tak som tam dala cca 150g a cesto bolo stále dosť riedke. Poraďte koľko tam má ísť kokosu, aby cesto bolo tuhšie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia