Banánové palacinky - lievance

tasty - bez fotkytasty, 13. septembra 2014
Banánové palacinky - lievance
Foto: tasty

Hľadala som alternatívu ako si urobiť zdravé palacinky ale nenašla som nič čo mi vyhovuje tak som si zostavila svoj vlastný recept, inšpiráciou z Zobraziť celý popisHľadala som alternatívu ako si urobiť zdravé palacinky ale nenašla som nič čo mi vyhovuje tak som si zostavila svoj vlastný recept, inšpiráciou z iných. Palacinky sú veľmi chutné a hlavne zdravšie ako tie klasické! :)

2-3
porcie
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 ml
250 g
1 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Najprv si pomelieme ovsené vločky - najemno.

  2. 2

    Rozmixujeme banán v sójovom mlieku. Pridáme celé vajce. Mixujeme ručným mixérom. Pridávame pomleté vločky podľa potreby, aby cesto nebolo riedke ale ani príliš husté. Hustota približne ako na lievance - dolky.

  3. 3

    Na panvici si rozpálime kokosový olej a smažíme malé lievančeky. Do zlatista. CCA 1-2 min z každej strany. Kto chce podľa chuti môže pridať do cesta kakao ako ja :) Takto nám vznikne 12 lievancov - 6 banánových a 6 čokoládových. Vrstvíme striedavo na seba a polejeme javorovým sirupom. Mňamka! P.S. Nepridávam komerčnú fotku, ozdobené lievance lesným ovocím. Podávam SVOJU reálnu fotku lebo nie každý má ovocie k dispozícii.

    Banánové palacinky - lievance - obrázok 3

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia