Banánové lievance z 2 ingrediencií

lenkamorvayova - fotkalenkamorvayova, 17. apríla 2014

Tieto lievančeky sú úžasne chutné, vhodné na raňajky či desiatu, pre malých aj veľkých. Sú jednoduché- veď na prípravu potrebujeme len 2 ingrediencie, časovo nenáročné Zobraziť celý popisTieto lievančeky sú úžasne chutné, vhodné na raňajky či desiatu, pre malých aj veľkých. Sú jednoduché- veď na prípravu potrebujeme len 2 ingrediencie, časovo nenáročné a zdravé! Tak poďme na ne :)

10 minút
príprava

Suroviny

1 ks
2 ks




Postup

  1. 1

    V miske roztlačíme banán, ku ktorému pridáme 2 vajcia a všetko dôkladne premiešame. A máme "cesto"! Na panvicu dávame "cesto" lyžičkou, formujeme malé krúžky (veľké sa pri otáčaní trhajú). Na panvici môžete mať olej, ale na teflónovej sa dajú robiť aj bez oleja. Z jednej dávky vyjde 10-12 menších lievančekov. Podávame podľa chuti s džemom alebo tvarohom, ja si zvyknem medzi ne dať banán, ako vidno na obrázku. Prajem dobrú chuť! :)

Diskusia k receptu

pipnat
ja som skúšala 1 vajce, 1 banán (už tu takéto recepty sú), boli chutné:)
lenkamorvayova
hej, všimla som si, že tu sú, ale už bohužiaľ neskoro
a s jedným vajcom som skúšala aj ja, ale tie sa mi lepili, tak som pridala ešte 1 vajce :)
monika1015
minule som ich skúšala... chuťovo sú výborné, len musím popracovať na svojich skusenostiach, nešli mi otočiť bez toho aby sa roztrhli.... :/
frezia
Krasne lievanceky si urobila. Oprav si nazov, spravne je ingrediencie.
mariamka
Lenka mala som doma jeden maly zabudnuty banan, tak som ich hned vyskusala, jedno vajicko stacilo, boli to take sladke omeletky, mne priznam sa nechutili az tak, to vies, stara skola :) ale mlady pochvalil, aj vsetky spraskal, vraj su take jemne, .. sikla by sa mu taka frajerka :))
lenkamorvayova
ďakujem za opravu názvu, hneď to prepíšem :)
a @mariamka teším sa, že chutili. Sú iné, ako klasické a ani u nás doma bratovi príliš nešmakujú, ale za to ja by som ich jedla od rána do večera :)
luss44
Lenka, tieto lievance môžem len pochváliť, poznám, dcéra si ich robieva často, len pridáva do cesta 1čl medu. Taká rýchlovka, ked nás prepadne chuť na sladké :)
eviana
Tak toto si uložím a isto niekedy vyskúšam :)
dara2112
Ak ich budete robit urcite ne kvalitnej panvici bez oleja ja som dala trochu oleja - boli neuveritelne nasiaknute olejom priserne mastne