Banánový zákusok
Banánový zákusok

Banánové kocky fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 4. novembra 2018
Banánové kocky (fotorecept)
Foto: Olinecka

Korpus bez múky s výbornou plnkou a banánmi. Pre malých aj veľkých.

60 minút
príprava
20 minút
na 190 °C

Suroviny

Cesto:
7 ks
7 PL
4 PL
1/2 bal.
Plnka 1:
800 ml
4 PL
2 bal.
podľa potreby
5-6 ks väčšie
250 g
300-400 ml
podľa chuti nastrúhaná
na pokvapkanie korpusu (nemusí byť)
z 1/2 citróna ( na pokvapkanie banánov)
na dokončenie nastrúhaná




Postup

  1. 1

    Pripravíme si ingrediencie na cesto.

    Banánové kocky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Bielky, cukor práškový vyšľaháme na tuhý sneh, postupne pridávame žĺtky a nakoniec kakao zmiešané s práškom do pečiva, premiešame. Plech 30 x 40 cm vyložíme papierom na pečenie, rovnomerne rozotrieme cesto. Rúru predhrejeme na 190 stupňov, pečieme 20 minút. Po upečení necháme vychladnúť.

    Banánové kocky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nachystáme ingrediencie na plnku.

    Banánové kocky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pokiaľ pečieme korpus, uvaríme hustý puding z mlieka, cukru a pudingovych práškov, ktorý necháme trochu vychladnúť. Vychladnuté cesto dáme na pracovnú dosku, stiahneme papier na pečenie, boky upravíme. Pudingovu plnku vylejeme na korpus, ktorý sme trochu pokvapkali mliekom nie veľmi, aby korpus nerozmokol. Iba preto, aby držala plnka a neodliepala sa. Poukladame piškóty plochou stranou nahor.

    Banánové kocky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vyšľaháme si smotanu s mascarpone, primiešame nastrúhanú čokoládu.

    Banánové kocky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Plnku (asi 1/3) natrieme na piškóty, banány prekrojíme pozdĺžne, ukladáme vedľa seba, pokvapkáme citrónovou šťavou.

    Banánové kocky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Rovnomerne rozotrieme zbytok šľahačkovej plnky, posypeme nastrúhanou čokoládou. Dáme stuhnúť do chladničky. Nemusime sa báť, že piškóty budú tvrdé. Dobrú chuť.

    Banánové kocky (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

motyka
Tak toto je manna božská a ešte bez múk . Pre mladých - fantázia. Ešte vymeniť cukor. @Oline čka - tvoji Ťa musia nosiť na rukách. Si nesmierne obetavá. Určite toto niekedy vyskúšam, ale až neskôr. teraz aspoň 2 - 3 týždne bude pauza. Za recept Díky.
haji
BB kocky - bohaté banánové kocky - zhřešila bych s chutí. Povedený receptík!
P.S. @Olinecka vždy obdivuji velká bílá vajíčka v tvých receptech, magicky mě přitahují.
evanaaa
Teda @Olinecka , ty sem dávaš samé dobré koláčiky, rezy či dezerty, si usilovná a šikovná, to je vidno, hneď by som si jednu kocku dala. A ešte - spomínaš, že pokvapkáš korpus mliekom, no nedalo by sa stiahnuť z neho tak, ako si stiahla aj papier tú kožku, šupku z vrchu, potom by si nemusela ničím kropiť, plnka by sa vsiakla? Lebo ako som tu videla, to viaceré tak robia.
izabella929
@evanaaa , ja kožku sťahujem z korpusu ihneď po vytiahnutí z rúry..len chytím na jednom konci a naraz stiahnem celú kožu..záleží vždy od toho. ako dlho pečieme korpus, ak ho prepečieme, už dole nejde kožka, trhá sa a väčšinou potom už nejde..nikdy nepečiem korpus dlšie ako 10 min. ak nechám čo i o minútu dlhšie už to nepôjde..
používateľ nemá avatar
123
123
@Izabella929 (5.11.2018 17:55)

ale v tomto recepte je korpus bez múky/pri múčnych korpusoch to robím aj ja/ , piekla som už taký korpus bez múky a naozaj si ani ja neviem predstaviť stiahnuť z toho kožku...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia