Banánové chia guľky fotorecept

helca103 - fotkahelca103, 19. februára 2013
Banánové chia guľky (fotorecept)
Foto: helca103

Aj takto sa dajú použiť chia semienka. Nie je to príliš sladké a nám chutí. Rada skúšam podobné recepty ale neviem ich tak Zobraziť celý popisAj takto sa dajú použiť chia semienka. Nie je to príliš sladké a nám chutí. Rada skúšam podobné recepty ale neviem ich tak krásne naaranžovať ako niektoré z vás. Takže zase iba recept ako inšpirácia :-)

1
porcia
15 minút
príprava

Suroviny

1 malý
1 PL
1 PL
1 PL
1 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Pripravím si všetko potrebné na prípravu.

    Banánové chia guľky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Malý banán alebo 2/3 veľkého popučím vidličkou, pridám všetky ostatné suroviny a dobre premiešam. Vypracujem cesto z ktorého urobím guľky. Ak sa vám zdá že treba zahustiť tak pridajte mleté ovsené vločky.

    Banánové chia guľky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vyšlo mi 6ks. Obalím v strúhanom kokose a dám minimálne na pol hodinu do chladu.

    Banánové chia guľky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    V reze vypadajú takto. Netreba žiadny cukor lebo banány aj kokos sú dostatočne sladké.

    Banánové chia guľky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ďalšia varianta použitia chia semienok: 1PL zamiešať do jogurtu a nechať postať asi 15 minút.Potom môžeme konzumovať. Dá sa aj hneď - vtedy chia pod zubami chrumkajú, keď postoja nasajú tekutinu z jogurtu.

    Banánové chia guľky (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

sracz
Aranžovanie sem, aranžovanie tam, ale túchuť už aj z Tvojeho podania a titulnek fotografie si dokážem živo predstaviť!!! Nádherná práca milá @helca103 a ak ich budeš robiť aj na Veľkú Noc, neviem, neviem, či nezavítam aj do LC na šibaciu oblievačku!
vierutt
Paráda! @helca , nestačím ukladať. A mimochodom - recept vždy podáš perfektne
helca103
@sracz od teba to beriem ako veľký kompliment. Sledujem tvoje recepty aj to s akou láskou ich pripravuješ. Tvoje ,,Šťavnaté hovädzie muffiny" som robila už niekoľkokrát ale bez toho tabsca a sú stálicami v mojej kuchárskej knihe. Keď prídeš do LC veľmi rada Ťa ponúknem :-)
katarina2511
Toto je odkaz pre @Helca103 - problemy so stitnou zlazou -
Nerada pisem komenty lebo vzdy zoznem kritiku, ale teraz robim vynimku. Mala som rovnaky problem, rovnaka diagnoza potvrdena lekarom. Vlasy mi padali, opuchali prsty a vsetko, to co tu podobne postihnuti napisali. Nasla som na internete jeden dzus, ktory mal zmiernit okrem ineho aj podobne problemy ako som mala. Dzus mal vsak astronomicku cenu a denne ho pit bolo nad moje financne moznosti v tom case. Kupila som jednu flasku a precitala som si co obsahuje. Bol to dzus z kaktusovych hrusiek a bolo tam aj ine ovocie ako jablka a tiez mrkva, cvikla a stopkovy celler. Kupila som si vsetko v obchode a rozmixovala som to a pijem to uz dlho na ranajky a tiez vecer. Stoji ma to zlomok ceny a ucinky su neuveritelne. Moje vlasy su v poriadku, ruky tiez aj vaha. Skuste, mozno to aj Vam pomoze. Ten zazrak su tie kaktusove hrusky. Da sa pozriet na Google - staci napisat kaktusove hrusky a mate obrazky ako to vyzera. Myslim, ze by to malo byt aj na Slovensku dostat.
medovnicek
aj tento tvoj recept si odkladám, som navnadená si tie semiačka kúpiť
marcy
skvelé,rýchle,vlastné......ja bez arašidového masla :-)
cathyc
skvelý recept, ukladám. Chia semienka dostať v každej zdravej výžive, ale ja ich objednávam z netu asi 500 g balenie má s poštovným stojí 14 éčiek.  www.chia.sk/objednavka...
2254_1348559633 - profilový obrázok
goe
goe
Už som si ich aj ja kúpila a dnes určite skúsim. Vďaka.
violeta
dakujem za prospesnu informaciu o semienkach salvie spanielskej, nikdy som o nich nepocula, zaradim ich do jedalneho listku, recept ukladam:-D
helca103
@katarina2511 si veľmi milá, srdečne Ti ďakujem za tvoj komentár k mojej diskusii o štítnej žľaze. Kaktusovú hrušku /Opunciu/ som u nás nevidela bežne v obchode. Myslím,že u nás to v supermarkete bude len okolo sviatkov v predaji. Napíšem Ti na mail.
helca103
Všetkým vám ďakujem za milé komentáre. Ja ked si dám ráno pohár vody s napučanou chia tak nemusím piť ani kávu. Preto z vlastnej skúsenosti doporučujem - ak sa rozhodnete pre nápoj tak nie večer :-) Má to veľa energie ako napr káva či nejaký energetický nápoj.
helca103
@marcy ja tiež nemám arašidové maslo doma stále, každá si to upravte podľa svojej chuti. Fantázii sa medze nekladú.Dokonca sa dajú použiť aj mleté orechy...proste je to na tebe :-)
helca103
@violeta učíme sa celý život a preto som sem dala tip na rýchlu maškrtu
@cathyc tiež ich odtiaľ objednávam a vždy rovno 1 kg aby som neplatila často poštovne :-) Ešte sa Ťa chcem opýtať ako ich používaš Ty?
iva63
Helenka, to vyskúšam...inšpiruješ ma stále viac a viac-:), ďakujem
martamm
Krásne, tie semienka mi nič nehovoria, ale v racio predajni určite budú mať, ukladám si recept a príležitostne spravím, ďakujem :)
helca103
Ivka, inšpirujeme sa navzájom a toto je doslova rýchlovka :-)
@ywett ak Ťa to zaujalo tak potešenie je na mojej strane.
@martamm v predajniach zdravej výživy by to mali mať.
hannah22
vďaka za inšpiráciu, semienka som užívala iba v jogurte ale takto je to zase zmena a dá sa to použit ako rýchly a originálny dezertík, keď máme návštevu, alebo ked ma honí mlsná....fajne.....:))
helca103
@hannah22 áno v jogurte je to najčastejšie použitie a dajú sa použiť naozaj všade či na slano alebo na sladko.
bob5
Dakujem, dobry recept. Skusil som to aj s mletymi semienkami a je to fajn.
Bob5
frodo
Ahoj bob5, dakujem za tip. Kde si zohnal mleté semienka ?
Vopred vdaka frodo.
bob5
Mlete kupujem na www.chiabia.sk Maju aj cele a tiez mlete s prichutami. Su velmi kvalitne.
helca103
@bob5 mleté semienka to už nie je ono ver mi :-) Tie sa používajú inde a inak. No keď chceš urob si podľa seba. Fantázii sa medze nekladú, no tieto guľky potrebujú celé nemleté semienka.
helca103
zaujímavé,že aj frodo aj bob sa zaregistrovali dnes... :-))
eviana
@helca103 , no ja už teraz vidím za kým si budem chodiť po rady na zdravé a skvelé papanie, mňam ... Helenka, máš môj obdiv :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia