Banánova torta Pancho fotorecept

myalab - fotkamyalab, 30. decembra 2013
Banánova torta Pancho (fotorecept)
Foto: myalab

Niečo pre milovníkov banánov, piškótového cesta, orieškov a čokolády. Táto torta je veľmi jednoduchá a pritom efektná, rýchla a výborná. Navyše je v nej Zobraziť celý popisNiečo pre milovníkov banánov, piškótového cesta, orieškov a čokolády. Táto torta je veľmi jednoduchá a pritom efektná, rýchla a výborná. Navyše je v nej použitý jogurt, ktorý sa dá nahradiť aj jemným tvarohom prípadne pochúťkovou smotanou, maskarpone...

12 - 16
porcií
60 minút
príprava
17 minút
na 180 °C

Suroviny

200 g
2 ks
120 g
200 g
2 ČL
2 PL
Krém:
800 g
10 - 14 ks
20 g
100 g
2 ks
150 - 200 g na polevu
20 - 35 g
150 g nasekané a opražené




Postup

  1. 1

    Z prísad na korpus vymiešame cesto tak, že najskôr šľaháme vajcia s jogurtom, postupne pridáme cukor a nakoniec múku, do ktorej sme zamiešali sódu bikarbónu. Rozdelíme na polovice a do jednej vmiešame kakao. Piekla som v tortovej forme a zvyšok na plechu ale môžete piecť aj odrazu na jednom veľkom plechu. Podľa Vášho uváženia. Pečieme pri 180 °C cca 17 minút. Po upečení a vychladnutí prekrojíme korpusy na polovice. Jednu polovicu (z bledého alebo kakaového korpusu) si necháme ako základ a ostané časti pokrájame na kocky.

    Banánova torta Pancho (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kocky dáme do samostatnej misky. Jogurt osladíme medom a vanilkovým cukrom. Pridala som aj dužinu z 2ks vanilkového struku. Asi štvrtinu zmesy odložíme. Do ostatného jogurtu zamiešame na kocky alebo kolieska nakrájané konce banánov, tak aby nám ostali banány na pokrytie kopčeka. Banány nesmú byť prezreté, ale ani zelené. Takto pripravenu zmes osladeného jogurtu s banánmi premiešame s na kocky nakrájaným zvýšným korpusom, nech sa piškóta napije. Túto zmes do tvaru kôpky navrstvíme na celistvý korpus, ktorý sme si podložili a pokryli potravinárskou fóliou alebo papierom na pečenie a poriadne utľapkáme. Celý kopček prelejeme odloženým jogurtom.

    Banánova torta Pancho (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom rozpustíme čokoládu nad parou s trochou cery alebo aj oleja. Banány na ozdobu prekrojíme pozdĺžne a poukladáme dookola celej torty. Aby lepšie držali, môžte ale nemusíte ich zo spodnej strany natrieť čokoládovou polevou a poobkladať celý kopček a potom celé prelejeme zostávajúcou čokoládou a posypeme opraženými posekanými orieškami. Necháme stuhnúť a môžeme podávať.

    Banánova torta Pancho (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

zdezda
Fantázia, ked budu zas banany pod 1euro, urcite si tych 10 kupim a pokusim sa o tento uchvatny a chutny utvar :-)
1x myalab
zuzkabluzka
tak toto musi byt velka dobrota...len mi nie je jasne, ci aj tych 200g jogurtu ide do cesta..ukladam a 5*
1x myalab
myalab
ano tych 200g jogurtu ide do cesta
vdaka vsetkym za mile komentare a hviezdicky :)
u nas som torticku opakovala
1x myalab
babidka
Vyzera to na jednoduchu tortu - aj pre menej sikovnych cukrarov :-) V rozpise nie je jasne uvedene co je na korpus a co na plnku/hlavne jogurt/.Ja sice predpokladam , ze 200g jogurtu ide do cesta a tych 800g do plnky ....ale taky menej skuseny /alebo nebodaj zaciatocnik/ musi mat v tom zmatok co k comu patri . Ak to mozem poradit , skus to nejako upravit .
1x myalab
myalab
babitka opraveneee :)
medovnicek daj vediet :)
my sme vzdy tortu jedli hned sotva stuhla, ale kusok ostal a na nasledujuci den bola este viac prevonana bananmi :)
gionima
Hmm to vyzerá super už je uložená v kk a v nedeľu sa pečie :-) sa teším !
1x myalab




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia