Banánova roláda

Banánova roláda
Foto: sissi29
sissi29Sissi29, recept pridal: 2. júna 2011 11:56Ďalšie jeho recepty

Suroviny

40
minút
príprava
20-25
minút
na 170 °C

Postup prípravy receptu

1

Vajcia s kryštálovým cukrom vyšľaháme dopenista. Pridávame kakao s múkou a dobre vymiešame. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre pečieme 20 – 25 minút. Upečené piškótové cesto vyklopíme a zvinieme do vlhkej utierky. Zvinuté cesto necháme vychladnúť.

2

Mlieko privedieme do varu, rozpustíme v ňom cukor, pridáme pudingový prášok a uvaríme hustý puding. Uvarený puding necháme vychladnúť. Keď nám puding vychladne pridáme zmäknuté maslo a vymiešame hladký krém.

3

Cesto rozvinieme, potrieme vychladnutým krémom, na kraj po dĺžke poukladáme celé banány a cesto opäť zvinieme.

4

Polejeme čokoládovou polevou, ktorú sme si pripavili rozpustením čokolády a pridaním jednej polievkovej lyžice oleja.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • alzbetka2, 2. júna 2011 o 13:45
    pekná roláda, už len zahryznúť :), prášok do pečiva tam nejde?


  • 3sandra3, 2. júna 2011 o 14:26
    prijala by som ju teraz na tanieriku ku kávičke


  • danculka, 2. júna 2011 o 15:01
    Roládku máš super...


  • tatranka, 2. júna 2011 o 15:29
    Vydarená,pekná roláda.


  • jogal, 2. júna 2011 o 19:31
    Vyzerá úžasne a cez víkend určite upečiem.


  • evanaaa, 2. júna 2011 o 22:38
    Trochu mi pripomína Slonie slzy, len tam je iný tvar, nie roláda. Ale ten krém s banánom - dobrá kombinácia. A na ňu, na tanieriku, by som si pridala kopček šľahačky, keď už.


  • frona, 3. júna 2011 o 07:58
    Roláda je krásna...ja robím do banánovej rolády citronový alebo pomarančový krém...je taká osviežujúca. Niekedy skúsim ja Tvoju a ty vyskúšaj dať ten ovocný krém


  • sissi29, 3. júna 2011 o 08:03
    @frona , určite vyskúšam, hlavne teraz v lete keď má človek rád osviežujúce koláčiky.


  • marianne69, 3. júna 2011 o 14:14
    ..pekna roladka a velmi pekna fotka ...


  • 3sandra3, 3. júna 2011 o 14:38
    @frona .... prezradíš aj recept na ten citronový alebo pomarančový krém?... dakujem


  • sissi29, 3. júna 2011 o 15:41
    @marianne69 ďakujem. ;-)


  • janger, 5. júna 2011 o 23:33
    Krasne sa ti podarila :-).


  • cica2, 19. júna 2011 o 16:16
    tiež robievam banánovú roládu(mám aj tu recept) ale mám bledé cesto a aj inú plnku. A velmi sa mi páči aj táto tvoja, krásne sa ti vydarila, skúsim :))


  • zifi, 21. júna 2011 o 16:26
    Mne sa zatial kazda rolada pri rozbalovani polamala... Neviem cim to je... Uz sa bojim skusat! No ked vidim tvoju, tak sa mozno este odvazim...:-)

    Inak ja puding varim tak, ze z mlieka odoberiem do salky asi deci mlieka (ci este menej) - v nom rozmiesam pudingovy prasok a az potom vlievam do variaceho mlieka. Predchadzam tak vzniku hrciek...

    A este na doplnenie: Pouzity pudingovy prasok je asi bez pridaneho suseneho mlieka, lebo v obchodoch su aj take, pripadne moze byt pouzity aj ten?


  • betka11, 23. júna 2011 o 19:59
    @zifi asi aj tu tak varila len nenapísala podrobný návod ak chceš super roládu daj si do googla "zamatová roláda" a budeš velmi spokojný/á


  • luivmi, 28. júla 2011 o 15:09
    Zrovna som roladku dorobila. Cakam az mi ztuhne. Ale musim povedat ze cesto aj krem su uzasne:) Dakujem


  • marthauk, 7. apríla 2012 o 14:02
    Tato rolada je skutocne fajn ,krem je uzasny ,uz peciem iba tuto .Sissi29, dakujem za super recept


  • luckalucinka, 17. júla 2012 o 13:12
    Práve sa chystám vyskúšať :) Potom napíšem ako to dopadlo lebo ako uviedla Zifi že sa jej rolády lámu to isté sa stáva aj mne :/ No čo, uvidíme ako dopadne táto. Ty ju máš krásnu :))


  • diablovadcera666, 17. októbra 2012 o 13:18
    nádherná toto je mojej milovanej tetusky najoblubenejsi zakusok .. takze ked pride ... ma sa na co tesit @sissi29 dakujem :-))


  • denisqo, 29. júna 2013 o 15:12
    krasna pekna vynikajuca dnes urcite spravim


  • lucja, 6. novembra 2013 o 19:56
    akurat peciem, snad sa podari :) len do kremu namiesto masla davam slahacku.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Varecha 40/2014: Hus a kačka
Časopis Varecha v piatok 3. októbra v denníku Pravda.

Fernando Perez Arellano: Šéfkuchár a majiteľ najlepšej reštaurácia na ostrove Malorka
Srší energiou a nešetrí slovami. Pracoval v najlepších európskych reštauráciách, až nakoniec založil svoju.

Bôčik na čiernom pive
Strýko Milan prežil takmer celý svoj život v Sudoměriciach. Len kúsok od dnešných slovenských hraníc, len dve míle od Skalice.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 40/2014: Hus a kačka Hus a kačka
Časopis Varecha v piatok 3. októbra v denníku Pravda.


TOPlist