Banánova roláda

Banánova roláda
Foto: sissi29
sissi29Sissi29, recept pridal: 2. júna 2011 11:56Ďalšie jeho recepty

Suroviny

40
minút
príprava
20-25
minút
na 170 °C

Postup prípravy receptu

1

Vajcia s kryštálovým cukrom vyšľaháme dopenista. Pridávame kakao s múkou a dobre vymiešame. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre pečieme 20 – 25 minút. Upečené piškótové cesto vyklopíme a zvinieme do vlhkej utierky. Zvinuté cesto necháme vychladnúť.

2

Mlieko privedieme do varu, rozpustíme v ňom cukor, pridáme pudingový prášok a uvaríme hustý puding. Uvarený puding necháme vychladnúť. Keď nám puding vychladne pridáme zmäknuté maslo a vymiešame hladký krém.

3

Cesto rozvinieme, potrieme vychladnutým krémom, na kraj po dĺžke poukladáme celé banány a cesto opäť zvinieme.

4

Polejeme čokoládovou polevou, ktorú sme si pripavili rozpustením čokolády a pridaním jednej polievkovej lyžice oleja.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • alzbetka2, 2. júna 2011 o 13:45
    pekná roláda, už len zahryznúť :), prášok do pečiva tam nejde?


  • 3sandra3, 2. júna 2011 o 14:26
    prijala by som ju teraz na tanieriku ku kávičke


  • danculka, 2. júna 2011 o 15:01
    Roládku máš super...


  • tatranka, 2. júna 2011 o 15:29
    Vydarená,pekná roláda.


  • jogal, 2. júna 2011 o 19:31
    Vyzerá úžasne a cez víkend určite upečiem.


  • evanaaa, 2. júna 2011 o 22:38
    Trochu mi pripomína Slonie slzy, len tam je iný tvar, nie roláda. Ale ten krém s banánom - dobrá kombinácia. A na ňu, na tanieriku, by som si pridala kopček šľahačky, keď už.


  • frona, 3. júna 2011 o 07:58
    Roláda je krásna...ja robím do banánovej rolády citronový alebo pomarančový krém...je taká osviežujúca. Niekedy skúsim ja Tvoju a ty vyskúšaj dať ten ovocný krém


  • sissi29, 3. júna 2011 o 08:03
    @frona , určite vyskúšam, hlavne teraz v lete keď má človek rád osviežujúce koláčiky.


  • marianne69, 3. júna 2011 o 14:14
    ..pekna roladka a velmi pekna fotka ...


  • 3sandra3, 3. júna 2011 o 14:38
    @frona .... prezradíš aj recept na ten citronový alebo pomarančový krém?... dakujem


  • sissi29, 3. júna 2011 o 15:41
    @marianne69 ďakujem. ;-)


  • janger, 5. júna 2011 o 23:33
    Krasne sa ti podarila :-).


  • cica2, 19. júna 2011 o 16:16
    tiež robievam banánovú roládu(mám aj tu recept) ale mám bledé cesto a aj inú plnku. A velmi sa mi páči aj táto tvoja, krásne sa ti vydarila, skúsim :))


  • zifi, 21. júna 2011 o 16:26
    Mne sa zatial kazda rolada pri rozbalovani polamala... Neviem cim to je... Uz sa bojim skusat! No ked vidim tvoju, tak sa mozno este odvazim...:-)

    Inak ja puding varim tak, ze z mlieka odoberiem do salky asi deci mlieka (ci este menej) - v nom rozmiesam pudingovy prasok a az potom vlievam do variaceho mlieka. Predchadzam tak vzniku hrciek...

    A este na doplnenie: Pouzity pudingovy prasok je asi bez pridaneho suseneho mlieka, lebo v obchodoch su aj take, pripadne moze byt pouzity aj ten?


  • betka11, 23. júna 2011 o 19:59
    @zifi asi aj tu tak varila len nenapísala podrobný návod ak chceš super roládu daj si do googla "zamatová roláda" a budeš velmi spokojný/á


  • luivmi, 28. júla 2011 o 15:09
    Zrovna som roladku dorobila. Cakam az mi ztuhne. Ale musim povedat ze cesto aj krem su uzasne:) Dakujem


  • marthauk, 7. apríla 2012 o 14:02
    Tato rolada je skutocne fajn ,krem je uzasny ,uz peciem iba tuto .Sissi29, dakujem za super recept


  • luckalucinka, 17. júla 2012 o 13:12
    Práve sa chystám vyskúšať :) Potom napíšem ako to dopadlo lebo ako uviedla Zifi že sa jej rolády lámu to isté sa stáva aj mne :/ No čo, uvidíme ako dopadne táto. Ty ju máš krásnu :))


  • diablovadcera666, 17. októbra 2012 o 13:18
    nádherná toto je mojej milovanej tetusky najoblubenejsi zakusok .. takze ked pride ... ma sa na co tesit @sissi29 dakujem :-))


  • denisqo, 29. júna 2013 o 15:12
    krasna pekna vynikajuca dnes urcite spravim


  • lucja, 6. novembra 2013 o 19:56
    akurat peciem, snad sa podari :) len do kremu namiesto masla davam slahacku.


  • brmbolec, 21. januára 2015 o 20:58
    vyskúšala som tento recept, ale roláda sa mi celá potrhala, bolo tam príliš veľa krému, stačila by polovica plnky, dám tomu receptu ešte šancu a nabudúce dám polovicu ingrediencií na plnku, snáď sa podarí :)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.

Morčacie rolky
Už po šestnásty raz sa v Hotelovej akadémii v Piešťanoch nedávno uskutočnila medzinárodná súťaž mladých somelierov. Dva tucty vedomostne nabitých

Diétna paradajková
Šesť pôstnych týždňov pominulo. Prichádzajú veľkonočné sviatky. Zelený štvrtok, Veľký piatok, Biela sobota, Veľkonočná nedeľa.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2015: Varíme pre oslávenca Varíme pre oslávenca
Časopis Varecha v piatok 24. apríla v denníku Pravda.


TOPlist