Banánová raw zmrzlina

jenni - fotkajenni, 8. augusta 2014
Banánová raw zmrzlina
Foto: jenni

Zmrzka pripravená do 10 minút a bez zbytočného pridávania cukru? ÁNO!! A môžete si ju bez zbytočných výčitiek dopriať kedykoľvek počas dňa, dokonca aj Zobraziť celý popisZmrzka pripravená do 10 minút a bez zbytočného pridávania cukru? ÁNO!! A môžete si ju bez zbytočných výčitiek dopriať kedykoľvek počas dňa, dokonca aj na raňajky. A presne toto je na vegánstve, či vitariánstve skvelé. Zmrzlinu môžete rôzne obmieňať, takže nechajte vašu fantáziu pracovať a pripravte si toto sladké a zdravé pokušenie. www.dontbefakebakesomecake.sk

1
porcia
10 minút
príprava

Suroviny

Zmrzlina:
2 ks
2 PL
podľa potreby
Na vrch:




Postup

  1. 1

    Večer si ošúpeme banány, nakrájame na kolieska a dáme do plastovej misky, ktorú vložíme do mraziaka a necháme mraziť do ďalšieho dňa.

  2. 2

    Ráno na ďalší deň banány vyberieme, dáme do mixéra spolu s kokosovým mliekom a kakaom a vymixujeme. Kokosové mlieko použite podľa potreby, naposledy som dala cca 5 PL, veľmi to s ním však nepreháňajte, aby si zmrzlina udržala hustejšiu konzistenciu.

  3. 3

    Zmrzlinu dáme do misky, ozdobíme nasekanými mandľami a goji, podávame ihneď, pretože v tomto teple sa rýchlo topí. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

andiss
Jeeej, super napad. Ale musia ist na noc do mraziaka? Nestaci to vymixovat, tak dat do mraziaka a pocas par hodin sem tam premiesat, nech uplne nestuhne??:)) ale aj tak skusim:))
jenni
@jujoska jeeej, ja sa chystám ešte na čučoriedkovo-banánovú len mi musí ovocie stuhnúť poriadne :)
@andiss skús, uvidíš aké to budeš mať, ja som to zatiaľ robila len týmto spôsobom :) takže ti neviem povedať, ale ak to budeš robiť napíš alebo pridaj fotku ako sa ti to vydarilo :)
@zuzanka1367 ďakujem :)
elro
Super, vyskusam, lebo hladam taketo zmrzliny, kedze nemozem mliecne bielkoviny :). Uz len banany kupit...
paploska
práve som dala zmraziť domáce nanuky :-) škoda, že som varechu neotvorila skôr. skúsila by som aj tvoju lakocinku :-) krásna fotka.
katka75
@andiss , ak sa to len zmixuje a tak sa da zamrazit, nebude to take kremove, budu sa tvorit krystaliky. Moze sa tomu predist tak, ze sa kazdu pol hod.premixuje v tej nadobe, v ktorej je v mrazaku, kym sa nezmrazi. Alebo kremovitosti moze pomoct aj trochu medu, skrobu, zltka napr. Banan je dost "tucny",preto je potom kremovy, ked sa zmrazeny rozmixuje.
ivah
Prosím, odkiaľ máš ten krásny hrnček?
jenni
@ivah To je vlastne súprava, čajník + hrnček, vraj je z obchodu s kuchynskými potrebami vo Zvolene (ak sa nemýlim), ale ktorý presne to je, netuším. Ale máme ho doma už dlhšie. :)
marinka
ja som k tomu pridala este par kuskov manga, no paraaaada...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia