Bananita- mandľovo-banánový dezert (fotorecept)

Autor receptu: adkas

Z povodneho receptu som pouzila iba zakladnu myslienku. Videlo sa mi tam velmi vela kremu, tak som si ho prisposobila podla svojho uvazenia. Rozhodne nabuduce este znizim mnozstvo kremu. Inak nie je viac co vytknut tomuto dezertu. Niektore veci som pomenila uplne, niektore ciastocne. Na korpus som pouzila mlete mandle a krem som urobila viac pudingovy a dochutila som ho Amarettom. Mandle, banany a cokina... moze byt tato kombinacia zla? Pre mna rozhodne nie!

10-12
porcií
45 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. rozpis je na plech 23x33 cm. muka, mlete mandle, prasok do peciva
  2. Bielka vyslahame so stipkou soli. Ked su pekne biele, pridame cukor a dobre slahame , kym sa cukor nerozpusti a metlicky zanechavaju vo vyslahanych bielkach stopy. Pridame preosiatu muku zmiesanu s mukou a praskom do peciva.Premiesame opatrne , uz iba rucne. Vylejem na papierom vystlaty plech a upecieme vo vyhriatej rure pri teplote 180 stupnov C cca 15 minut. Skuska spajlou. Vyberieme z rury a nechame vychladit na mriezke.
  3. Z mlieka, zltkov, zlateho klasu , maizeny (alebo Gustin), uvarime velmi hustu kasu. Maslo s praskovym cukrom vymiesame dopesnista. Za obcasneho premiesania nechame kasu vychladnut. Vychladnutu po castiach zmiesame s vyslahanym maslom. Pridavame po castiach a zakazdym dobre preslahame. Oba musia mat rovnaku teplotu ( aj kasa aj maslo), inak sa zrazi krem.Dame si rozpustit nad paru cokoladu, maslo a smotanu. Dobre premiesame, aby bola cokoladova poleva hladka. Odstavime z tepla, nech sa trochu ochladi. Chladenim mierne zhustne. Upecenu piskotu rozrezeme po dlzke ( takze budeme mat 2 platy 21,5x16,5cm) a natrieme polovicou kremu. Prilozime druhy plat z mandlovej piskoty a natrieme druhu polovicu kremu. Myslim, ze aj z tohto mnozstva kremu (uz po znizeni davky z povodneho receptu) by stacilo pouzit 2/3 mnozstva. Mozno niekto ma rad take velmi kremove. Tato plnka, aj ked jej bolo hodne, nebola tazka, skor taka pudingova. Krem dochutime Amarettom, pripadne mandlovou esenciou.
  4. Banany osupeme, rozrezeme pozdlzne na polovice, ulozime na krem a zalejeme ich cokoladovou polevou .
  5. Banany musia byt dobre zaliate cokoladou, aby nescernali. Z alobalu si urobime dookola zabranu, , taky ram, nech cokoladova poleva nesteka po stranach mucnika. Ja som si pomohla tak, ze som oblozila alobalom cely mucnik, vlozila ho do plechu a z jednej strany som vystuzila aj kuchynskymi utierkami. Ak mate nastavitelnu formu, mate o starost vystarane, ak nie, musite si pomoct sami:).
  6. Odlozime do chladnicky stuhnut. Vyslahame slahackovu smotanu. Ak chcete sladke, pridajte 1-2 PL praskoveho cukru. Na stuhnutu cokoladovu polevu nanesieme slahacku a zdobime podla lubovole. Ak mate radi bohatu slahackovu nadielku, vyslahajte si dve slahackove smotany. Pre nas to bolo tak akurat.
  7. pohlad zblizka
  8. bola to pochutka...
  9. tak co? navnadila som vas na tento skvely dezert?