Balkánske špagety

vikulqa - fotkavikulqa, 17. novembra 2014
Balkánske špagety
Foto: vikulqa

Mňamkové špagetky na sladkokyslý spôsob :)

4
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks
130 g
200 g
200 g
200 g
1 strúčik




Postup

  1. 1

    Uvaríme si špagety. Na oleji opražíme cibuľku nakrájanú na rezance. Pridáme nadrobno nakrájanú kápiu, uhorky a šampiňóny. Dochutíme kečupom, soľou, mletým čiernym korením a cesnakom. Povaríme 10 min.

  2. 2

    Jednoduchý rýchly obed pre tích, ktorí nestíhajú :) Dobrú chuť :)

    Balkánske špagety - obrázok 2

Diskusia k receptu

danja301
@vikulqa , nechcem ,aby to vyznelo ironicky,skutocne ,ale v ktorej casti balkanu sa robia spagety na takyto sposob? ja zijem na balkane roky a oni by zeleninu na sladkokyslo na spagety nedali,u nich prevladaju vyslovene kysle,alebo pikantne jedla.cervenu kapiu vyuzivaju na plnenie paprik,susenie ani ju neprazia na oleji..... spagety jedia skor s ovcim syrom a niekto aj s kecupom,preto ma zaujima ,v ktorej casti balkanu sa tie spagety robia na tento sposob....
vikulqa
tie spagety sa volaju balkanske koli niecomu inemu nie koli krajine :)
vikulqa
Ja viem trosku zle som sa vyjadrila :) nazov je podla jednej balkanskej zmesy ktoru robime v praci a podla toho sa aj vola ten sendvic do ktoreho ide tato zmes :)
danja301
Vies, to velmi zavádza a ludia ,ktori nie su doma v tejto oblasti si fakt budu mysliet ,ye taketo spagety sa jedia na balkane,pre nich to je skor jedlo na ranajky,alebo na veceru ....prajem ti vela dalsich kulinarskych napadov ,nech sa ti dari...:)
vikulqa
@danja301 ja viem som si toho vedoma ale nevedela som ako inak to nazvat ..tak snad ti co ich budu skusat si precitaju komenty :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia