Balíčky z červenej kapusty, plnené teplým šalátom z červenej šošovice, hríbov a bizalmov (fotorecept

Autor receptu: frezia

Je to zaujimave jedlo z vegetarianskej kuchyne, vhodne aj ako priloha k roznym mäsam.

2
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Oblansirujeme si dva velke listy cervenej kapusty, aby sa nam dali robit balicky, cibulu pokrajame na kocky, sosovicu si uvarime. Sosovica je velmi rychlo hotova, staci do 10 minut na celkom malom plameni. Hriby si tiez pokrajame nadrobno, natrhame si listky tymianu. Bizalm prekrojime, odstranime jadernik, polovicu pokrajame na kocky a polovicu na mesiaciky.
  2. V panvici rozohrejeme olej, pridame nakrajanu cibulu, trocha ju poprazime, pridame hriby a o chvilu aj nakrajany bizalm. Posolime, pokorenime cerstvo namletym korenim, pridame uvarenu sosovicu, pokvapkame citronom a pridame natrhane listky tymianu.
  3. Rozprestrieme kapustove listy, naplnime ich teplym salatom z panvice a urobime balicky. Asi polovica salatu este zostane, ten pouzijeme neskor.
  4. Odporucam tie listy nechat v tej horucej vode trocha dlhsie a vyskusat, ci su uz mäkke, lebo s tvrdymi sa velmi zle pracuje.
  5. V panvici znova zohrejeme trocha oleja, vlozime balicek, (ked sa zmestia aj dva) pridame mesiaciky bizalmu, mozeme podliat trochou zeleninoveho vyvaru, prikryjeme a asi desat minut podusime.
  6. Na spodok velkeho hlbokeho taniera dame salat z panvice, na salat polozime balicky, dokola poukladame mesiaciky bizalmu, ozdobime citronom a cerstvym tymianom. Je to zaujimave vegetarianske jedlo, ale nakolko my nie sme vegetariani, mali sme k tomu Saltimboccu alla romana. Recept som pridala uz skor. http://varecha.pravda.sk/recepty/saltimbocca-alla-romana-fotorecept/42225-recept.html