Baklažánové rolky s mozzarellou

elixir - fotkaelixir, 1. februára 2015
Baklažánové rolky s mozzarellou
Foto: elixir

So zemiakom plneným kyslou smotanou, zeleninou a klíčkami.

2
porcie
30 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Rolky:
1 ks
 mleté
 vhodný na tepelnú úpravu
 zopár lístkov čerstvá
Príloha:
2 ks
3 ČL kopcovité
1 ČL extra virgin
3 ks
2 ks drobná
3 ks
1 hrsť




Postup

  1. 1

    Baklažán umyjeme a nakrájame ho po dĺžke na približne pol centimentra hrubé plátky. Mne ich vyšlo desať, plus dva okraje. Nasolíme ich a necháme 30 minút postáť.

  2. 2

    Po uplynutí času ich osušíme, posypeme čiernym korením z jednej strany a na rozpálenej panvici ich opražíme do zlato-hneda, pod každý plátok vždy kvapneme trochu oleja. Zemiaky dáme variť v šupke.

  3. 3

    Mozarellu rozkrojíme na štvrtiny - prekrojíme raz na plocho a potom ešte cez stred. Štvrtiny potom rozkrájame na podlhovasté kúsky, a okolo každého zrolujeme plátok baklažánu. Rolky ukladáme na pekáč a pečieme v predohriatej rúre približne 15 minút.

  4. 4

    Zmiešame kyslú smotanu s olivovým olejom a umytou, očistenou a na drobno pokrájanou zeleninou. Dochutíme soľou. Petržlenovú vňať umyjeme a nakrájame, klíčky opláchneme.

  5. 5

    Upečené rolky posypeme petržlenom a podávame s vareným zemiakom, ktorý rozkrojíme na polovice, naplníme smotanovo-zeleninovou plnkou a dozdobíme klíčkami.

  6. 6

    Rolky sa dajú podávať aj samé ako predjedlo, dajú sa ešte pokvapkať olivovým olejom.

Diskusia k receptu

afataga
tak to je velika nadhera ako na oko a urcite aj na chut, pre mna bez klickov prosim :-)
1x elixir
elixir
Ďakujem, teším sa, že sa vám recept páči. :) Tie klíčky sú pre mňa tiež novinka, už dlho som ich vídala v obchode, tak som ich tentoraz aj kúpila. Predávajú ich tri rôzne druhy pospolu, čo ma trošku prekvapilo, i keď je to logické, je, že chutia úplne ako zelenina, ktorá z nich mala vyrásť. :)
brambora
ach.... to tvoje servirovanie je nieco prenadherne... ciste linie s dusou ;-) na jedle by som si pochutnala, hlavne na tom zemiaciku. recept ukladam, urcite vyskusam...
1x elixir
kecemis
Tak toto je aj skoda pokazit, len sediet, pozerat a nehat pracovat chutovu predstavivost.
1x elixir
havino
ja, že to nejaký šefkuchár foto dal... dievča, dievča šikovné si, ja si aj s klíčkami prosím, no ale to u vás dostať brokolicové? také tu u nás nevídané. Viem, sem tam mrknem okom po nich v markete. 25 rokov?? cca, som mala dosť veľkú tendenciu, aj som začala s pokusmi makrobiotiky, ale som aj rýchlo skončila, malé deti, pracujúci manžel,málo informácií v tej dobe, žiaden net, nedostatok surovín, klíčky som si sama pestovala pre seba
1x elixir
katka78
Celé sa mi páči ako je. Klíčky mám rada reďkvičkové, tie si zvyknem pestovať v zime na okne, ale prečo som tento rok taká lenivá?! Brokolicové som ešte neskúšala, ale prečo nie?
1x elixir
katka78
Dnes vyskúšané na večeru - výborné, ale nabudúce potrebujem baklažány aspoň dva! :-) Zemiaky som nakoniec len zapiekla s ochutenou smotanou. Za recept pekne ďakujem, ďalší fajn nápad od teba do zbierky ;-) Fotka len obyčajná, lebo takú krásnu ako máš ty ešte neviem

1x elixir
elixir
@katka78 teším sa, že sa dostal recept na rad, a fotka je super, zvlášť ešte keď si ju fotila večer pod umelým svetlom... Ďakujem Ti pekne za odozvu :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia