Baklažánové lasagne

nelajsia - fotkanelajsia, 3. novembra 2012
Baklažánové lasagne
Foto: nelajsia

....z mojich potulkov po vegetariánskych chodníčkoch...naozaj chutné jedlo...

4
porcie
35 minút
príprava
16 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
5 lyžíc
2 lyžice
1 kg
2 strúčiky
1 lyžica
1 zväzok
50 g
4 lyžice
1 lyžica
50 g
na ozdobenie




Postup

  1. 1

    Rúru zohrejeme na 200°C(horúci vzduch180°), Baklažán umyjeme, odstránime stonku, pokrájame pozdĺžne na 1,5 cm hrubé plátky. 3 lyžice oleja zmiešame s tymianom, soľou a korením. Plátky baklažánov potrieme z oboch strán olejom, uložíme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie a opekáme 8 min, otočíme a ešte opekáme 8 min.

  2. 2

    Paradajky umyjeme, oparíme vriacou vodou a odstránime šupku. Pokrájame na menšie kúsky. Na panvici opražíme cesnak, pridáme pokrájané paradajky, med, soľ, korenie. Podusíme, až kým sa paradajky nerozvaria.

  3. 3

    Bazalku umyjeme, a spolu s tekvicovými semiačkami, tekvicovým olejom a octom zmixujeme na pesto(ja som pridala pár kvapiek vody a citr. stavy, lebo to bolo dosť husté)

  4. 4

    Lasagne servírujeme nasledovne - na tanier dámelyžicu paradajkovej zmesi, uložíme baklažánový plátok, natrieme pestom a dáme lyžicu paradajkovej zmesi. znova baklažánový plát, potrieme pestom a paradajková zmes a tak dalej. Ukončíme baklažánovým plátom. Navrch nahoblíkujeme parmezán a ozdobíme tekvicovými semiačkami a lístkom bazalky. Pesto ostane zakryte olejom v chladničke aj dlhšiu dobu, hodí sa i na cestoviny.

Diskusia k receptu

marianne
Chcem napisat: tlieskam...,krasny recept...ale dufam,ze je to tvoja fotka,ta sacherka ma trosku sklamala.Vyzera to bajecne,presne moja chut,ukladam si....
nelajsia
dakujem ...dnes som to robila i fotila...všetky fotky sú moje, alebo ako je vidieť, nepridám žiadnu, ak nemám ešte vyfotené.
Sacherka bola narýchlo na požiadanie vložená....ale ... mohla som to uviesť, to je pravda, niekedy nie je dosť času
nonna
Krásné, výborné, ale vynechávam olivák a nahradzujem našim rastliňákom a tiež lúpanie rajčín. Zbytočná prplačka a v šupkáck je najviac vitamínov a minerálov. Ukladám do KK!
nelajsia
@marianne , dakujem za recept, urcite vyskusam
@nonna , jasne, kazdy nech si podla seba urobi, ako mu je lepsie, mnohokrat ide len o inspiraciu.... pekny vecer vam




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia