Baklažánová pochúťka

abkul - fotkaabkul, 28. júla 2014
Baklažánová pochúťka
Foto: abkul

Vymýšľala som ako pripraviť baklažán, aby bol naozaj chutný a iný ako doteraz a spomenula som si na môjho švagra, ktorý mi raz Zobraziť celý popis Vymýšľala som ako pripraviť baklažán, aby bol naozaj chutný a iný ako doteraz a spomenula som si na môjho švagra, ktorý mi raz opisoval, ako piekol baklažán. Tak som pospomínala, dala niečo dokopy a chutné jedlo bolo na svete. Podľa rodiny to chutilo z baklažánových jedál najlepšie. Je to rýchle, jednoduché jedlo, ktoré sa môže podávať ako ľahká večera i obed alebo ako príloha k mäsku.

3
porcie
10 minút
príprava
10-15 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks
3 PL
3 strúčiky
3 ČL
1/2 ČL
1 ČL
1 PL
podľa potreby na opekanie




Postup

  1. 1

    Baklažány umyjeme, osušíme a prekrojíme na polovice. Každú polovicu narežeme na kocky až po kožu ale samozrejme tak, aby koža ostala celá. Posolíme a necháme trochu vypotiť. Zatiaľ zmiešame všetky ingrediencie na potretie-cesnak prelisujeme. Vypotené baklažány vysušíme a dobre potrieme koreninovou zmesou, aby sa dostala do zárezov. Môžete použiť koreniny podľa vlastnej chuti. Fantázii sa medze nekladú.

    Baklažánová pochúťka - obrázok 1
  2. 2

    Takto pripravené baklažány môžeme opekať na panvici - tak som to robila ja ale môžeme ich dať na pekáč a zapiecť aj v trúbe, ak je toho viac alebo pripraviť na grile.

    Baklažánová pochúťka - obrázok 2
  3. 3

    Je to hotové za 10-15 minút.Jedli sme to celé aj so šupkou ale môže sa iba lyžičkou vyberať chutná dužina. Ako som už písala podávam to s bagetkou, chlebom, k mäsku. My sme mali tentokrát k tomu vyprážanú cuketu a domácu tatársku omáčku. Je to chutné a hlavne rýchlo hotové jedlo.

    Baklažánová pochúťka - obrázok 3

Diskusia k receptu

safran
výborná inšpirácia, ďakujem - skúsim pri najbližšej grilovačke alebo obalené v alobale na dotlievajúcej pahrebe alebo na rošte - podľa toho, k čomu sa bude podávať (zmesi korenia si robím sama)
1x vini55
tinca
@abkull ja robím len podľa rcp, ktorý tu ktosi pridal,že po dĺžke narežem v rozpätí 1 cm až po kožu.Našpikujem nahusto plátkami cesnaku,so,ľ korenie, olivový olej a 30 min.piecť.Výborné! Ale aj tvoj recept je vydarený:)
marianne
stale otvaram a zatvaram tento recept,bez debaty velmi pekny recept to je...,len to korenie na ryby mi tam chutovo nestimuje....napomylila si sa,ma to tak byt v surovinach?
eldina
takže takto: 1. pochvala, veeeeeľká pochvala, lebo ja baklažán môžem vždy a všade
2. baklažánu nie je nikdy dosť!
3. umenie je variť rýchlo a chutne
a to tento recept spĺňa
určite vyskúšam, sezona baklažánu vrcholí-ergo mám ho v záhrade..:)
bembo
včera som si túto pochúťku pripravil,a okrem toho že to na obrázku vyzeralo dobre,aj mi to veľmi chutilo.dík za skvelý recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia