Baklažánová delikatesa fotorecept

kukulienka71 - fotkakukulienka71, 24. júla 2015

recept na ňu som našla medzi ukrajinskými. Skutočne výborné jedlo.

10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
2 PL
3 PL
2 dcl




Postup

  1. 1

    Baklažán nakrájajte na plátky hrubé asi centimeter, osoľte a nechajte asi 20 minút vypotiť. Potom kúsky utrite a obaľte v zmesi hladkej múky a malého množstva mletého čierneho korenia.

    Baklažánová delikatesa (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Obalené kúsky rýchlo opečte na oleji

    Baklažánová delikatesa (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    preložte do inej ohňovzdornej nádoby a zalejte šľahačkovou smotanou. Na stredne veľký baklažán som použila cca 2 dcl smotany. Aj tú trocha osoľte, jedlo priveďte k varu a na miernom ohni duste pár minút, kým baklažán úplne zmäkne a smotana sa redukuje. Sem-tam premiešajte.

    Baklažánová delikatesa (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Takto vyzerá hotové jedlo

    Baklažánová delikatesa (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Žiadalo sa mi posypať ho posekanou čerstvou petržlenovou vňaťou, dodala mu skvelú chuť

    Baklažánová delikatesa (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Prílohou môže byť čerstvé pečivo alebo varené či pečené zemiaky. Komu ako. Nám chutilo so žemľami.

    Baklažánová delikatesa (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Toto vyzerá veľmi dobre :-). @Kukulienka71 , nežiada sa to dať na chvíľu do rúry zapiecť ?
terinka55
Baklažán milujem. Krásne spracovanie. Super jedlo, preto bez váhania 5*. Zajtra sa budem realizovať :-). Ďakujem za tip, @Kukulienka71.
kukulienka71
@methi , ďakujem:-)
@dr , mohlo by sa to hneď po opečení a zaliatí smotanou dať pod gril, ale na panvici je to fakt za pár minút a efekt je ten istý chuťovo, škoda zapínať rúru. Ďakujem pekne za pochvalu
@terinka55 , to som rada, že ťa toto jednoduché jedlo zaujalo. Budem zvedavá na reakciu, ak vyskúšaš, daj vedieť, prosím. Vďaka za krásny komentár:-)
@kecemis , aj ty si ma potešil, ďakujem.
@all , olej na opekanie môžete kľudne vynechať, bude to mať menej kalórií, ja ho nabudúce nedám.
jozka2
Verim,ze je to vynikajuce jedlo.Oni tieto jedla vedia uzasne dobre pripravit.Ked citam recepty z post komunis.statov SSSR som sokovana ako dokazali z nicoho urobit velmi chutne jedla.
mariamka
vyzera naozaj na zozranie :) akurat mame nieco podobne s cestovinou... mysleli by ste, ze petrzlenova vnat je uzkoprofilovy tovar??! minule som ju v Lidli doslova dolovala z kosa na odpadky, taky hriech!
luss44
pár surovín a máš navarené :) vyzerá to chutne, baklažán väčšinou len opečieme na gril.panvici ako prílohu, ale teraz si ma navnadila :)
izabella929
@kukulienka71 ,tvoje jedlo z baklažánu vyzerá veľmi chutne.-) ja ho v mojej kuchyni teraz vôbec nepoužívam,pred niekoľkými rokmi som si ho sama pestovala na záhrade, asi musím počkať, kým naňho dostaneme chuť..
bembo
keďže mám veľmi rád baklažán,takto som ho ešte neskúšal pripraviť.vyzerá to veľmi dobre.recepty,čo som už od Teba vyskúšal boli super,a verím,že ja tento
pivonka
To musí byť vynikajúce! Baklažán milujem a šľahačka všetko len zlepší, plus málo surovín. Vďaka za recept.
havino
ja si ho na sucho opečiem a potom cvrknem smotany, aj dnes som ho na sucho grilovala a potom pofrkala cik cak bazalkovo chilli olivovým olejom, ešte mi zostalo, zajtra bude na chlebíku a podľa Teba tiež skúsim so smotanou, páči sa mi recept
kukulienka71
Ďakujem pekne za všetky komentáre, mám veľmi dobrý pocit, ak vám viem ponúknuť niečo nové, jednoduché a pritom skutočne chutné. Odporúčam použiť naozaj máličko oleja k opraženiu.
@jozka2 , oplatí sa pokukať tie stránky, inšpirácie nikdy nie je dosť:-)
@zuzanka1367 , @cesminka , @mariamka , :-D, @bembo , @izka , @pivonka , @luss44 , @zinnajdha , @havino , verím, že vám bude chutiť. Vďaka za dôveru:-)
babav
Vyborny recept ,urcite realizujem.Baklazanove jedlo mozem v kazdej variacii a tvoja vyzera fajnovo . Vdaka za inspiraciu @kukulienka71.
ywett
teba by som chcela mať doma, krásny recept :)
aleana
zaujímavý recept...až natrafím na baklažán v akcii, vyskúšam. Zatiaľ ukladám.
nadaz
Dnes som robila....vyborne, vrelo odporucam....namiesto vnate som dala kurkumu :-)
pivonka
Dnes som spravila na obed. Je to chutné, ale: Ty to máš krásne žltučké, mne šupka pri dusení pustila farbu, je akési našedlé= - hmm! Ale chutné to je, to áno!
kukulienka71
@pivonka , vďaka za vyskúšanie receptu. Tie múkou obalené kúsky sa rýchlo opečú, získajú žltohnedú farbu a sú krátko dusené potom v smotane, mne šupka nepustila farbu. Som rada, že aspoň chutilo;-)
slamka
Dnes som skúšala. Neuveriteľne jednoduché, rýchle a chutné. Len nabudúce spravím aspoň z dvoch a fakt ich opečiem ešte rýchlejšie. Dnes som ich musela kus presúšať servítkami. :)
radost
@kukulienka
tak ja som to urobila dnes na večeru-ale s cuketou..bo ich mám ešte dosť-vlastných..a so zemiakmi opečenými..
som spokojná..veľmi chutné..jednoduché..
dˇakujeme obaja-dedko a ja..:-)
kucharka
Recept je chutny, "zlupli" sme vsetko ... Len na moj vkus sa mi to zdalo trosku mastne. Mne sa vzdy zda, ze vysmazany baklazan nasiakne dost olejom. Dokonca aj ked sa ho snazim vysusit na papieri.
Na buduce asi skusim dat opeceny baklazan s kopcekmi kyslej smotany zapiect a potom posypat petrzlenovou vnatkou.
Pekny den.
kukulienka71
@kucharka , vďaka za odozvu, som rada, že chutilo. Kľudne môžeš aj nasucho opražiť, tiež skúsim tak, aby to nebolo tak ťažké, baklažán sa rýchlo napije oleja, to je chyba. Pekný večer!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia