Grilovaný baklažán
Baklažán s cesnakovo-zázvorovou omáčkou
Autor receptu: 2010
Jednoduchý ázijský recept na baklažan.
10 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Baklazan nakrajame na platky, trochu posolime, potrieme olejom a dame na rozpaleny gril. Mne stacili tak 3- 4 minuty z kazdej strany, aby zmakol a ugriloval sa.
- Cesnak nastruhame, ja som mal cinsky tak som dal 3 struciky, tak isto som nastruhal ocisteny zazvor asi 2 cm.
Na lyzici oleja chvilu oprazime, zbavime sa surovej chute. Pridame lyzicu sojovej a ustricovej omacky ( podla chute ) pridame pol lyzicky cukru v Ázii sa vzdy snazia vybalancovat slanu chut sojovej omacky. Vo vode rozmiesame skrob, pridame a povarime do zhustnutia tak 5 minut .
- Baklazan polejeme omackou a prizdobime na drobno nakrajanou cibulkou.