Grilovaný baklažán

Baklažán s cesnakovo-zázvorovou omáčkou

Autor receptu: 2010

Jednoduchý ázijský recept na baklažan.

10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Baklazan nakrajame na platky, trochu posolime, potrieme olejom a dame na rozpaleny gril. Mne stacili tak 3- 4 minuty z kazdej strany, aby zmakol a ugriloval sa.
  2. Cesnak nastruhame, ja som mal cinsky tak som dal 3 struciky, tak isto som nastruhal ocisteny zazvor asi 2 cm. Na lyzici oleja chvilu oprazime, zbavime sa surovej chute. Pridame lyzicu sojovej a ustricovej omacky ( podla chute ) pridame pol lyzicky cukru v Ázii sa vzdy snazia vybalancovat slanu chut sojovej omacky. Vo vode rozmiesame skrob, pridame a povarime do zhustnutia tak 5 minut .
  3. Baklazan polejeme omackou a prizdobime na drobno nakrajanou cibulkou.