Baklažán od Cibičky

cibickaaa - bez fotkycibickaaa, 10. februára 2014
Baklažán od Cibičky
Foto: cibickaaa

Ľahký, diétny, zdravý, chutný, zapečený baklažán :-)

3
porcie
15 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

1 ks
cca 12 ks
1 - 2 ks
cca 8 ks




Postup

  1. 1

    Baklažán si nakrájame na plátky po celej dĺžke. Posolíme, necháme chvíľku postáť a prebytočnú vodu z baklažánu utrieme. Pripravíme si na plátky nakrájané šampiňóny, na panvicu dáme olivový olej, na drobno pokrájanú cibuľku a neskôr nakrájané šampiňóny. Chvíľu opečieme.

  2. 2

    Na plech si pripravíme plátky baklažánu ( mne vyšlo 6 kusov, podľa veľkosti), ktoré pokvapkáme s olivovým olejom zmiešaným s roztlačeným cesnakom, rovnomerne na plátky uložíme opečené šampiňóny, poukladáme prekrojené cherry paradajky a na vrch uložíme na plátky pokrájanú mozzarelu. Doporučujem posypať koreninami, u mňa vyhralo pizza korenie :-) Už len vložiť do vyhriatej rúry a piecť cca 15minút na 200°C.

  3. 3

    Ako prílohu doporučujem varené zemiaky na masle alebo zeleninový šalát s medovo-horčicovou zálievkou. Dobrú chuť ;-)

Diskusia k receptu

eviana
@marianne , Ty si ale numero... my všetci čakáme na zimu a Ty nevieš leta dočkať :)
marianne
:-DDDD ja nie som vsetci:-DDDD mne tato Zima vyhovuje,staci mi na stedry vecer,ale ked nie je nic sa nestane....ale pozeram OH je tam sneh to mi staci...:-D
paploska
a ja sa síce teším na leto, ale ešteeee chcem zimu :-) a recept chutný, len by som tam nedávala tú zmes korenia :-)
jerica
Recept sa mi páči, inšpirácia po ruke :-)
zinnajdha
paradičkový recept: paradiče - to sú na Zemplíne paradajky (odtiaľ maďarský názov paradicsom). A je aj parádny, aj paradajkový. Keďže máme radi baklažány aj paradajky a mozarellu, urobím.
elixir
Dnes som piekla takto baklažán, podávala som s pečenou zeleninou... chutilo nám, zeleninka je vždy moc fajn; nabudúce už zeleninu upečiem priamo v rúre len tak, s olejom a až úplne na koniec času to pokryjem mozarellou, posypem čerstvými bylinkami a ešte na chvíľu zapečiem. Ďakujem za pekný recept a inšpiráciu na chutnú večeru. :)







SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia