Baklažán a cuketa zapekané so syrom (fotorecept)

Autor receptu: lucietta

Výborné, jednoduché, hlavne v lete, keď máme domácu zeleninku. Táto verzia je bezmäsitá, ak vám tam bude chýbať, stačí doplniť 100 g šunky.

4
porcie
20 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Postup

  1. Baklažán si umyjeme a nakrájame na kolieska aj so šupkou.
  2. kolieska osolíme a pokvapkáme citronovou šťavou, aby nezhnedli
  3. pred prípravou baklažán opláchneme, odplaví sa prípadná horkosť
  4. Misu vymastíme maslom, poukladáme baklažán, ktorý posypeme grilovacím korením
  5. na to poukladáme na kolieska nakrájané paradajky, nasekaný cesnak a syry nakrájané na plátky
  6. na to uložíme ošúpanú a na kolieska nakrájanú cuketu a šampiňóny a osolíme
  7. na vrch opäť baklažán, posypný grilovacím korením. Dáme do rúry piecť