Baklažán a cuketa zapekané so syrom (fotorecept)
Autor receptu: lucietta
Výborné, jednoduché, hlavne v lete, keď máme domácu zeleninku. Táto verzia je bezmäsitá, ak vám tam bude chýbať, stačí doplniť 100 g šunky.
4 porcie |
20 minút príprava |
45 minút na 180 °C |
Postup
- Baklažán si umyjeme a nakrájame na kolieska aj so šupkou.
- kolieska osolíme a pokvapkáme citronovou šťavou, aby nezhnedli
- pred prípravou baklažán opláchneme, odplaví sa prípadná horkosť
- Misu vymastíme maslom, poukladáme baklažán, ktorý posypeme grilovacím korením
- na to poukladáme na kolieska nakrájané paradajky, nasekaný cesnak a syry nakrájané na plátky
- na to uložíme ošúpanú a na kolieska nakrájanú cuketu a šampiňóny a osolíme
- na vrch opäť baklažán, posypný grilovacím korením. Dáme do rúry piecť