Baklava

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Formu na pečenie vymastíme a dáme na ňu po celej ploche jeden celý plát lístkového cesta. Potrieme ho maslom a položíme naň druhý plát, ktorý tiež potrieme maslom. Na tento plát rozvrstvíme polovicu nasekaných mandlí, ktorú sme zmiešali s cukrom a mletou škoricou.
  2. Položíme ďalší plát a znova potrieme maslom a posypeme zvyškom orechov. Posledný plát najprv potrieme maslom a natretou stranou ho vložíme do formy smerom nadol. Opatrne zatlačíme, aby sa pekne spojil s orechmi.
  3. Hotové vrstvy prerežeme do dvoch tretín tak, aby sme vytvorili obdĺžniky (alebo šikmo na trojuholníky). Potrieme a zalejeme rozohriatym medom s maslom. Pečieme v rúre do zlatohneda.