Baklava s vlašskými orechmi
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
25 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup- Cesto rozbalíme a jeden plát potrieme rozpusteným
maslovým tukom. Mierne posypeme
nahrubo pomletými orechmi a zrolujeme
na dlhú tenkú varešku. Potrieme druhý
plát cesta a doň zrolujeme plát s orechmi.
- Cesto stlačíme do stredu a dáme dole
z varechy. Takto spracované cesto vložíme
do vymasteného pekáča, jedno vedľa
druhého. Keď je plech plný, surové cesto
narežeme na valčeky a dáme piecť do rúry
pri 180 °C na 25 minút dozlatista.
- Medzitým pripravíme pomarančovo-citrónový
sirup. Cukor zalejeme vodou, pridáme
na plátky nakrájaný pomaranč a citrónovú
šťavu. Privedieme do varu a varíme pri miernej
teplote 15 – 20 minút, kým nezískame
konzistenciu sirupu. Ku koncu pridáme med.
Upečenú baklavu ihneď zalievame ešte horúcim
sirupom, kým ho neminieme. Kandizovaný
pomaranč môžeme podávať s baklavou.
|