Cuketové placky

Báječný recept na cuketové BIO placky, z ktorých nepriberiete (fotorecept)

Autor receptu: zuzana300

Keď som sa rozhodla pred pár rokmi, že musím schudnúť, z jedálnička som odstránila sacharidy, teda bielu múku a cukor, nahradila som ich kváskovým, celozrnným chlebom, bielu múku za špaldovú a pohánkovú, ľahko stráviteľnú. Samotná cuketa je pre zdravie úžasná plodina a v kombinácii s mladými zemiakmi, cesnakom a cibuľou, všetko v bio kvalite, je zárukou, že už nikdy nepriberiem a stalo sa. Takže vám prinášam síce známy recept, ale celkom v inej kvalite, na aký sme boli poväčšine navyknutí.

3-4
porcie
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Suroviny potrebné na placky, ako som si ich prichystala ja, aby som na nič nezabudla. Chýba vajce, no na druhom obrázku ho vidno v miske, spolu so všetkými surovinami na spracovanie lahodného cesta.
  2. Cuketu postrúhať na hrubšom strúhadle, zemiaky na tenkom strúhadle, syr pokrájať na kocky, pridať soľ, korenie, bylinky, aké má kto rád. Dobre vymiešať všetky suroviny, ak treba pridať múku, alebo iné obľúbené korenie (tymian, bazalka, oregano), čo kto má rád, ale bez voňavej majoránky si ich neviem predstaviť, spolu s cesnakom placky krásne prevonia.
  3. Na olivovom (alebo inom) oleji vyprážané v ľubovoľnej veľkosti, môžu byť 4 malé, alebo 3 stredné placky upražené na oboch stranách do bronzova. Ak chce ušetriť čas, stačí plech poliať olivovým olejom, cesto naň rozprestrieť a môže sa namiesto kociek syra na vrch posypať hrubo nastrúhaný syr a zapiecť do bronzova v rúre na 180°C cca 25 minút. Tiež výborne chutná.
  4. A tu je výsledok, voňavé, a nesmierne chutné placky, k tomu "acidko" zapíjať a nebíčko v papuľke je slabý výraz na tú dobrotu. Je sezóna, tak DOBRÚ CHUŤ!