Slané pečivo

Bagety zo zemiakového cesta (fotorecept)

Autor receptu: kucharka

Mäkké s chrumkavou kôrkou. Mňam, teda aspoň pre nás doma.

2
porcie
15 minút
príprava
80-90 minút
na 200-150 °C

Suroviny

Postup

  1. Do misy dáme múku, vajce, soľ, rascu a dva postrúhané uvarené zemiaky. V poháriku zmiešame droždie s troškou vlažnej vody. Necháme “napučať”.
  2. Všetko spolu zmiešame. Pridávame vodu podľa potreby aby nám vzniklo vláčne cesto.
  3. Necháme kysnúť tak 1-1 1/2 hod, zakryté a na teplom mieste.
  4. Cesto po hodinke a pol ...
  5. S poriadne pomúčenými rukami (cesto sa lepí ) vyformujeme dve bagety.
  6. Pečieme 40 min na 200 stupňov. Potom znížime teplotu na 150 stupňov a pečieme ďaľších 30-40 min. Počas pečenia aspoň 2-3 krát potrieme bagety vodou. Upečené bagety chladíme na mriežke.
  7. Bagety v reze...