Slané pečivo
Bagety zo zemiakového cesta (fotorecept)
Autor receptu: kucharka
Mäkké s chrumkavou kôrkou. Mňam, teda aspoň pre nás doma.
2 porcie |
15 minút príprava |
80-90 minút na 200-150 °C |
Postup
- Do misy dáme múku, vajce, soľ, rascu a dva postrúhané uvarené zemiaky. V poháriku zmiešame droždie s troškou vlažnej vody. Necháme “napučať”.
- Všetko spolu zmiešame. Pridávame vodu podľa potreby aby nám vzniklo vláčne cesto.
- Necháme kysnúť tak 1-1 1/2 hod, zakryté a na teplom mieste.
- Cesto po hodinke a pol ...
- S poriadne pomúčenými rukami (cesto sa lepí ) vyformujeme dve bagety.
- Pečieme 40 min na 200 stupňov. Potom znížime teplotu na 150 stupňov a pečieme ďaľších 30-40 min. Počas pečenia aspoň 2-3 krát potrieme bagety vodou.
Upečené bagety chladíme na mriežke.
- Bagety v reze...