Olivové bagety

Bagetky s olivami (fotorecept)

Autor receptu: eruska25

Manžel si kupovával olivové bagetky v obchode a raz sa ma opýtal: A ty by si to nedokázala upiecť? Pravdaže to dokážem, bola moja suverénna odpoveď. Prvý raz som mala obavy, či sa mi podaria, ale nemusela som sa hanbiť, podarili sa. A teraz ich pečiem pravidelne.

8
porcií
70 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. V 1 dl vlažnej vody s trochou cukru rozpustíme pol kocky droždia a necháme vzísť kvások. Múku preosejeme, pridáme kvások, soľ, zvyšok vody, olej a vypracujeme cesto. Olivy scedíme, najlepšie je už kúpiť pokrájané, pridáme do cesta.
  2. Premiesime všetko spolu. Podľa potreby podsypeme ešte múkou. Zakryjeme a necháme vykysnúť.
  3. Asi po 40 minútach.
  4. Cesto rozdelíme na 8 častí.
  5. Vytvarujeme valčeky.
  6. Preložíme na plech s papierom a necháme podkysnúť asi 15 minút.
  7. Upečieme vo vyhriatej rúre pri 200 °C 30 minút. Na spodok rúry dávam misku s vodou.
  8. Necháme vychladnúť na mriežke. Určite sa dajú upiecť aj väčšie, napr. 4 kusy. To som neskúšala, nám chutia také menšie. Vyskúšajte, ak vás recept zaujal.