Olivové bagety
Bagetky s olivami (fotorecept)
Autor receptu: eruska25
Manžel si kupovával olivové bagetky v obchode a raz sa ma opýtal: A ty by si to
nedokázala upiecť? Pravdaže to dokážem, bola moja
suverénna odpoveď. Prvý raz som mala obavy, či sa mi podaria, ale nemusela som sa
hanbiť, podarili sa. A teraz ich pečiem pravidelne.
8 porcií |
70 minút príprava |
30 minút na 200 °C |
Postup
- V 1 dl vlažnej vody s trochou cukru rozpustíme pol kocky droždia a necháme vzísť kvások. Múku preosejeme, pridáme kvások, soľ, zvyšok vody, olej a vypracujeme cesto. Olivy scedíme, najlepšie je už kúpiť pokrájané, pridáme do cesta.
- Premiesime všetko spolu. Podľa potreby podsypeme ešte múkou. Zakryjeme a necháme vykysnúť.
- Asi po 40 minútach.
- Cesto rozdelíme na 8 častí.
- Vytvarujeme valčeky.
- Preložíme na plech s papierom a necháme podkysnúť asi 15 minút.
- Upečieme vo vyhriatej rúre pri 200 °C 30 minút. Na spodok rúry dávam misku s vodou.
- Necháme vychladnúť na mriežke. Určite sa dajú upiecť aj väčšie, napr. 4 kusy. To som neskúšala, nám chutia také menšie. Vyskúšajte, ak vás recept zaujal.