Bagetky fotorecept

monty469 - fotkamonty469, 17. marca 2016
Bagetky (fotorecept)
Foto: monty469

Ďalší z mojich pokusov o upečenie domáceho pečiva. Nechcem sa chváliť, ale sú jednoducho fantastické :-)

11
porcií
40-45 minút
na 220 °C

Suroviny

300 g
200 g
42 g
2 ČL
1 ČL
1 kopcovitá PL
semená:
2 PL
1 PL
1 PL
330 ml
Na vymastenie plechu:




Postup

  1. 1

    Múku preosejeme, v strede urobíme jamku, dáme cukor, rozmrvené droždie, zalejeme cca. 30 ml teplej vody, zasypeme troškou múky a necháme urobiť kvások. Potom pridáme soľ, bravčovú masť, postupne prilievame teplú vodu a vymiesime stredne tuhé cesto, ktoré sa nelepí.

    Bagetky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zakryjeme a necháme cca. 1 hod. kysnúť.

    Bagetky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto zasypeme semenami.

    Bagetky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Dôkladne premiesime a zas dáme kysnúť na cca. 1 hod.

    Bagetky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po opätovnom vykysnutí.

    Bagetky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Cesto dáme na pracovnú dosku, vytvarujeme bagetky, dáme na vymastený plech, nožom urobíme zárezy, potrieme slanou vodou a posypeme sezamom. Na plechu necháme kysnúť 20.min.

    Bagetky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Rúru vyhrejeme na 220°C, na spodok dáme plech s horúcou vodou. Dáme piecť bagetky. Po 20 min. od začiatku pečenia plech s vodou vyberieme a dopekáme cca. 20-25 min. Nech sa každý riadi podľa svojej rúry. Bagetky sú upečené, keď zospodu poklopeme a počuť dutý zvuk.

    Bagetky (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

afataga
vydarene, ja som vcera piekla podobne aj s celozrnnou mukou
malusa
Recept sa mi pači,prave som vyškvarila surovu slaninu tak vyzkušam.
jack
Si zbytočne skromná,ty sa máš s čím chváliť.Fantástiko.Dúfam,že keď dojdem ku tebe tak to ochutnám.
drajan
Môžem vari použiť aj špaldovú múku, však? (namiesto ražnej) DAKUJEM vopred... za odpoveď
haji
@Monty jako vždy, krásný recept, krásná práce!! Díky za receptík!
neposed
uz je po nich! Chutili fantasticky, hladku muku som nahradila spaldovou a mali len jednu chybu-uz nie su. Vdaka za recept.
monty469
@Neposed (19.3.2016 08:27)

Vďaka za vyskúšanie receptu. Veľmi som sa potešila, že ti chutili, tak ako nám. Prajem pekný večer :-)
danda3
No teda, bagetky vyzerajú úžasne, hneď by som si jednu dala.
kimlo
Rád by som ich vyskúšal, no nie je celá 42g kocka droždia príliš veľa na 500g múky? Nie je tam to droždie cítiť?
monty469
@Kimlo (21.3.2016 07:24)

Nie, to droždie nie je cítiť . :-) Ale ja som v tom len začiatočník, možno by stačilo dať len 30g. Prajem pekný deň
zolik
Vyskusane, upecene z 1/2 davky, napriek tomu recept presne dodrzany. Nie su zle, ale...
... su velmi hutne, tazke az huste. Chutovo su dobre aj konzumovat sa daju, napr. k hustej sosovicovej, fazulovej polievke, ale...
... viac ich robit uz urcite nebudem.