Tekvicová polievka

Baby Hokkaido polievka

Autor receptu: sdb

Hokkaido (- slov. normovaný názov) alebo Hokkaidó (jap. 北海道 - Hokkaidó) je druhý najväčší japonský ostrov a jedna z prefektúr a tradičných regiónov Japonska. Napriek svojmu názvu však tekvica Hokkaido pravdepodobne pochádza zo strednej Ameriky... Najpodstatnejšie však je, že je nielen zdravá, ale i chutná, aj samotná, len tak, bez ničoho. A preto vhodná aj pre tých úplne najmenších.

5
porcií
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Postup je úplne na Vás, aj použitie surovín, každopádne, nám sa pri dvoch deťoch osvedčilo "čím menej tým lepšie". Podstatou takého varenia je, že vyniknú skutočné chute surovín, ktoré používate. A napríklad Hokkaido je fakt úžasné. Ja som do receptu pridala ešte i lahôdkové kvasnice, na toto množsto asi polievkovú lyžicu, pretože sa boríme s chorobami a vitamín B sa nám zíde (toto je jeho čistejšia a rozhodne zdravšia forma ako ktorákoľvek tabletka na trhu).
  2. Očistíme tekvičku, ja si vyberám radšej menšie a guľatejšie, dajú sa krásne čistiť škrabkou a nožom treba len málinko, takže mi ostane veľa tekvice :) Komu chutí, može iba umyť a použiť aj so šupou, deti tým nadšené neboli, takže šúpeme. Nasekám na kocky, zalejem vodou, pridám olej, majorán, cibuľu na štvrťky a lahôdkové kvasnice, kurkumu, prípadne teda, čokoľvek do nej chcete dať. Ja nesolím, špeciálne táto polievočka je potom príjemne sladká.
  3. Pomáhačom nadelíme kúsok tekvice na ochutnanie, aj ten surovej a sparenej (uvarenej), tí začiatočníci sa tak zároveň učia nielen ako čo chutí, ale aj že potraviny majú rôznu textúru a pevnosť. Tí starší zase radi porovnajú, čo spraví s potravinou parenie / varenie a aký rozdiel to je. Polievku sme si dozdobili každý podľa chuti, petržlenom, majoránom, pufovaným amarantom... Želáme dobrú chuť!