Bábovka z ovsených vločiek

nathaliez - fotkanathaliez, 31. januára 2012
Bábovka z ovsených vločiek
Foto: nathaliez

Môj naj naj naj naj najobľúbenejší recept

6
porcií
63 minút
príprava
60 minút
na 150 °C

Suroviny

3 hrnčeky
1 hrnček hnedý
3/4 hrnčeka chuťovo neutrálny
1 hrnček
1 ks
  alebo prášok do pečiva
 /nemusia byť/
3 ks




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny si dáme do jednej misky

    Bábovka z ovsených vločiek - obrázok 1
  2. 2

    A zmiešame

    Bábovka z ovsených vločiek - obrázok 2
  3. 3

    "Zmes" vylejeme do maslom vymastenej formy a dáme piecť na 150 °C - 1 hod.

    Bábovka z ovsených vločiek - obrázok 3
  4. 4

    Upečená...Dobrú chuť :)

    Bábovka z ovsených vločiek - obrázok 4

Diskusia k receptu

ela77
Mne sa zdá podľa foto, že sú celé, ale netreba tú hmotu nechať trocha namočenú, hlavne pre tie vločky????
lia66
Jééé, toto vyskúšam!!!...ja si myslím, že netreba nechať napučať-keď robím cookies z celých ovsených vločiek, tak nenechávam napučať...kým zamiesim cesto, tak navlhnú...a toto bude asi také isté-vločkám netreba veľa na nabobtnanie...určite spravím-milujem takéto veci!!!
zdezda
:-) už ho mám v KK, mám veľmi rada hrnčekové recepty, dccérka si ich teiž obľúbila, ďakujejeme
zdezda
parepáčte, blbne mi klávesnica, to , čo je navyše, prosímm neb erteto
tykadielko
aká zdravá bábovečka....jednoduchá,rýchla....ja občas pečiem z ovsených vločiek,ale nenamáčam ich....
gabikapb
Tak toto už áno, páči sa mi tento recept, uložený, vyskúšam :-)
afataga
tak to je nieco pre mna, taka rychlovka a este aj trochu zdrava, to isto vyskusam
tatranka
Na Vareche som minule vyhrala krásnu bábovkovu formu.Budem ju musieť niečím vyskúšať.Tvoj zdravý recept je na to ako stvorený.Ukladám recept do kk.
valeri
Určite vyskúšam aj ja :-)). Už je v mojej KK
celievi
kolko kypriaceho prasku tam davas? s tym mam vzdy problem :(
irenaw
Naposledy som vyskúšala tú Tekelyovskú ovsenú bábovku, chuťovo bola dobrá, ale recept potrebuje úpravy. Strašne sa trúsila, nestvorila som ani jeden pekný kúsok, a na môj vkus bola veľmi mastná. Načase vyskúšať inú, ukladám o:)
an3da
Môžu byť aj iné vločky, mám ich zmiešané ovsené, ražené a pšeničné.
gabi58
Včera večer som ju upiekla, chuťovo nemá chybu /možno dám nabudúce menej cukru/, ale pri krájaní sa mi rozpadávala. Možno treba dať o 1 vajce viac? Myslite že by to pomohlo? Strašne mi chutí a chcela by som ju papkať často.
afataga
dnes som ju robila, je vyborna, mne sa nerozpadava, len som pozabudla kupit biely jogurt tak som dala jahodovy :-) a druhy krat dam trosku menej oleja
nathaliez
@afataga Som rada, že vyšla :) V pôvodnom recepte je celý hrnček, ale mne sa to zdá priveľa aj ja postupne uberám a testujem :)
nathaliez
@gabi58 je mi to ľúto, že ťa môj recept sklamal. Mne sa to ešte nestalo. Stále dávam veľký pozor ako ju vyberám z bábovkovej formy. Bábovku vyberám v formy buď, keď je úplne studená ( vtedy väčšinou "vykĺne sama), alebo počkám kým trošku vychladne :)
cica2
takúto som ešte nerobila, ale páči sa mi :-)
gabi58
Nathaliez, tvoj recept ma vôbec nesklamal, lepšiu bábovku som nejedla. Skúsim nabudúce počkať kým vychladne /ako radíš/ a až potom ju vyklopím. Dám vedieť ako to dopadlo.
rozmarin
Akurát som ju urobila a už aj vyskúšala. Je výborná, aj keď sa trošičku drobí, ale to bude aj tým, že som tam dala rôzne sušené ovocie, preto dlží horšie. Cukru som dala o trochu menej a aj deťom veľmi chutí!
pusinka1982
Včera som piekla svoju prvú bábovku z vločiek. Pridala som ešte aj pokrájané sušené slivky, marhule (sušené ovocie som zaliala vriacou vodou a nechala postáť vyše hodinky) a šťavu z polovice citróna, cukor podľa mojej chuti. Výsledok je úplne fantastický, som prekvapená. Takéto zdravé chutné veci ja môžem kedykoľvek :-) A vôbec sa mi netrúsi. Určite budem robiť často, mňam.
marta27
Aj ja som vyskušala tento recept,všetko bolo ok do vtedy kým som si z nej neodkrojila,úplne sa rozpadávala,chuťovo ale bola vynikajúca.Ja som ju ale robila podla receptu z knihy Emmy Tekelyovej,tam písali 1 šálka oleja,v tomto recepte je 3/4 šálky,inak všetko rovnako,môže byť že to urobil ten olej???Prosím ak niektorá ste tiež mali takýto problém mi poradte čo robím zle.ďakujem
irenaw
@marta27 robila som tiež z tej knihy s rovnakým výsledkom ako ty. druhýkrát som šálku vločiek nahradila šálkou špaldovej múky a polovicu oleja som nahradila ďalším jogurtom. štruktúra bola oveľa lepšia.
3sandra3
@marta27 , @irenaw , dnes ju robila Emma Tekelyová v telke Tajomstvo kuchyne a Emma vravela, že lepšia štruktúra bábovky bude, ak sa dajú ovsené vločky pomleté, teda nemusia byť všetky, ale väčšina.
nathaliez
@marta27 Môže ja som zo začiatku dávala 1 šálku, ale bábovka sa rozpadala a bola dosť mastná. Tak som to znížila na 3/4 š. Moja mama túto bábovku robí dokonca z 1/2š. A vždy sa jej vydarí.
@3sandra3 Ja som skúšala aj pomleté, aj klasické ale, je pravda, že pomleté sú lepšie. Asi mám také šťastné dni, že výjde z aj aj.. :D
marta27
ďakujem za rady,vyskúšam teda pridať menej oleja a viac pomletých vločiek ako celých,dúfam,že výsledok bude lepší :-DDD
angie
Bola skutočne výborná a chutila aj mojej dcére 16-stke, ktorá zase len tak niečo nezje a táto bábovečka jej chutila a na budúci týždeň si ju objednala znova :-). Ja som ale tie vločky úplne najemno pomlela a tak som to piekla a tiež hrozienka som tam nemohla dať lebo by mi to dcéra nejedla, ale ináč sú tam iste chutné aj tie hrozienka
kacka6
uz upecene, avsak cesto som vkladala do mafinovych kosickov. vysli perfektne, chutili, hostia nechceli verit, ze je to z ovsenych vlociek, recept som posunula dalej viackkrat. este som tam vsak pridala citronovu stavu a na vrch mafinov cokoladu, avsak vtedy az tak nebolo citit tu uzasnu jogurtovu chut :) chvalim. super recept
farbuska
Dnes som ju upiekla. Je skvelá, nedrobí sa mi. Dala som veľmi hustý jogurt, brusnice a orechy. Vďaka za skvelý recept, budem robiť častejšie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia