Bábovka
Bábovka z kukuričnej polenty s citrónovou polevou
Autor receptu: redakcia
15 minút príprava |
30-35 minút na 175 °C |
Postup- Vo väčšej miske vyšľaháme vajíčka s cukrom do peny. Do vyšľahanej zmesi pridáme múku, polentu, mlieko, olej, štipku soli, kypriaci prášok a sódu bikarbónu. Všetko spolu dobre premiešame.
Takto pripravenú zmes vylejeme do naolejovanej a múkou vysypanej formy. Bábovku pečieme asi 30 – 35 minút pri 175 °C.
- Medzitým pripravíme medový sirup, ktorý si pripravíme tak, že zmiešame 150 ml
vody s medom. Po dopečení polejeme bábovku medovým sirupom,
necháme ju 15 – 20 minút vychladnúť a vyklopíme ju z formy.
- Bábovku ozdobíme cukrovou polevou, ktorú sme pripravili
z práškového cukru a bielka, kde sme postupne prilievali citrónovú
šťavu tak, aby vznikla výrazne sladká cukrová pena.
|