Bábovka

Bábovka z kukuričnej polenty s citrónovou polevou

Autor receptu: redakcia

15 minút
príprava
30-35 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Vo väčšej miske vyšľaháme vajíčka s cukrom do peny. Do vyšľahanej zmesi pridáme múku, polentu, mlieko, olej, štipku soli, kypriaci prášok a sódu bikarbónu. Všetko spolu dobre premiešame. Takto pripravenú zmes vylejeme do naolejovanej a múkou vysypanej formy. Bábovku pečieme asi 30 – 35 minút pri 175 °C.
  2. Medzitým pripravíme medový sirup, ktorý si pripravíme tak, že zmiešame 150 ml vody s medom. Po dopečení polejeme bábovku medovým sirupom, necháme ju 15 – 20 minút vychladnúť a vyklopíme ju z formy.
  3. Bábovku ozdobíme cukrovou polevou, ktorú sme pripravili z práškového cukru a bielka, kde sme postupne prilievali citrónovú šťavu tak, aby vznikla výrazne sladká cukrová pena.