Bábovka Panettone
Bábovka v štýle Panettone (fotorecept)
Autor receptu: dorisa
Tento rok som nemala talianske Panettone, tak som skúsila niečo podobné upiecť. Bábovka je hrnčeková, objem hrnčeka je 250 ml.
12 porcií |
130 minút príprava |
45 minút na 175 °C |
Postup
- V stredne veľkej mise zmiešame droždie, vodu a cukor, až do spenenia. Necháme cca 10 minút postáť.
- Pridáme vajce, jogurt, vanilkový cukor, citrónovú kôru a soľ. Dobre premiešame. Vmiešame múku 1/2 hrnčeka a necháme cesto vykysnúť.
- Potom pridávame ostatnú múku podľa potreby, miesime, kým sa cesto neodliepa od misky. Cesto vložíme do veľkej misky prikryjeme a necháme kysnúť na teplom mieste, asi 1 hodinu. Nakoniec pridáme aj kandizované ovocie.
- Bábovkovú formu vymažeme, posypeme mukou, cesto preložíme do formy.
- Rúru máme predhriatu na 175 stupňov a pečieme cca 45 minút, kým nie je bábovka zlatohnedá. Mne sa aj trocha chytila.
- Dobrú chuť.