Bábovka s orechami

Autor receptu: merylin

Bábovka jednoduchá , dobre sa pečie a je chutná ,nič ťažké.

45 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Heru s cukrom a žltkami si vymiešame do penista.Pridáme múku zmiešanú s práš.do pečiva a nakoniec tuhý sneh z bielkov. Cesto rozdelíme na 2 časti: jednu necháme svetlú a do druhej zamiešame kakao a orechy. Do vymastenej a múkou vysypanej formy vlejeme najprv svetlé cesto ,potom tmavé a dáme piecť na 180 stupňov v elektrickej trúbe nie však veľmi prudko ,spálil by sa vrch a a stred by zostal surový.Vyskúšame tak či je upečená , že si pichneme do stredu ihlicu, ja to tak robím.Ak je tak si ju vyberieme a vyklopíme ju na podnos a necháme ju vychladiť. Potom ju už len pooblievame čokoládovou polevou.
  2. Takto je pripravená na pečenie do trúby.