Bábovka s orechami

merylin - bez fotkymerylin, 10. decembra 2012
Bábovka s orechami
Foto: merylin

Bábovka jednoduchá , dobre sa pečie a je chutná ,nič ťažké.

45 minút
na 180 °C

Suroviny

15 dkg
25 dkg
4 ks
125 ml
25 dkg
1/2 balíčka
20 g
50 g pomleté
ozdoba:




Postup

  1. 1

    Heru s cukrom a žltkami si vymiešame do penista.Pridáme múku zmiešanú s práš.do pečiva a nakoniec tuhý sneh z bielkov. Cesto rozdelíme na 2 časti: jednu necháme svetlú a do druhej zamiešame kakao a orechy. Do vymastenej a múkou vysypanej formy vlejeme najprv svetlé cesto ,potom tmavé a dáme piecť na 180 stupňov v elektrickej trúbe nie však veľmi prudko ,spálil by sa vrch a a stred by zostal surový.Vyskúšame tak či je upečená , že si pichneme do stredu ihlicu, ja to tak robím.Ak je tak si ju vyberieme a vyklopíme ju na podnos a necháme ju vychladiť. Potom ju už len pooblievame čokoládovou polevou.

    Bábovka s orechami - obrázok 1
  2. 2

    Takto je pripravená na pečenie do trúby.

Diskusia k receptu

valeri
ukladám k ostatným, bábovky pečiem rada.
rea1
recept na bábovku mám vlastný, dobrý, spoľahlivý a odskúšaný rokmi, ale nikdy ma nenapadlo dať do nej orechy. iba do svetlej časti občas hrozienka. takže ďakujem za inšpiráciu, pri najbližšom bábovkovaní prisýpam orechy. skúsim nie úplne pomleté ale nasekané nahrubo, tak na zub. :-)))
marienka44
Ja davam mlete orechy aj do palacinkoveho cesta od oka. :-) Su chutnejsie.
Ukladam Tvoj recept do kolonky Babovky.
medulienka122
krásne ti ju vytiahlo, ja sa musím uspokojiť, že moja rúra pečie podľa nálady, ale bábovky jej vôbec "nesedia", odkedy mám tento sporák, ešte sa mi ani raz nepodarila, a tak sa len môžem tešiť z tvojho výsledku:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia