Bábovka s kávenkami a hrozienkami

Autor receptu: zuzanabebe

Bábovku som piekla včera, chcela som vymyslieť niečo zaujímavé a výsledok? Kým som prišla z brigády, polka bábovky bola fuč a večer som pár kúskov vzala aj priateľovi. No pár kúskov mu bolo málo, pýtal si ďalšie a dnes ráno mi volal, že by si z tej mojej bábovky ešte dal :-))

Suroviny

Postup

  1. Žĺtka s maslom a cukrom vyšľaháme do peny. Pridáme kávu, pomarančovú kôru a škoricu. Potom pridáme múku zmiešanu s práškom do pečiva, mlieko a premiešame. Ešte pridáme nakrájané kávenky a hrozienka. Ja som do bábovky dala dva druhy káveniek, avšak z každých iba polku.
  2. Vyšľaháme si tuhý sneh z bielkov a štipkou soli. Bielkovú penu opatrne zamiešame do už pripravenej hmoty, rozdelíme si ju na dve polovice a do jednej si pridáme kakao ( kto koľko potrebuje).
  3. Cesto vylejeme do vymastenej a vysypanej bábovkovej formy a dáme piecť do vyhriatej rúry vyhriatej na 170 stupňov. Či je bábovka upečená, zistíme pomocou drevenej špajle alebo noža, cesto sa už nemá lepiť. Dobrú chuť :-)