Bábovka s kávenkami a hrozienkami

zuzanabebe - fotkazuzanabebe, 23. októbra 2010

Bábovku som piekla včera, chcela som vymyslieť niečo zaujímavé a výsledok? Kým som prišla z brigády, polka bábovky bola fuč a večer som pár Zobraziť celý popisBábovku som piekla včera, chcela som vymyslieť niečo zaujímavé a výsledok? Kým som prišla z brigády, polka bábovky bola fuč a večer som pár kúskov vzala aj priateľovi. No pár kúskov mu bolo málo, pýtal si ďalšie a dnes ráno mi volal, že by si z tej mojej bábovky ešte dal :-))

Suroviny

4
150 g
150 g
5 PL, (uvarená)
 štipka
1 ČL strúhaná
1 ČL
200 g
3/4
2 dl
 (podľa potreby)
 (podľa potreby)




Postup

  1. 1

    Žĺtka s maslom a cukrom vyšľaháme do peny. Pridáme kávu, pomarančovú kôru a škoricu. Potom pridáme múku zmiešanu s práškom do pečiva, mlieko a premiešame. Ešte pridáme nakrájané kávenky a hrozienka. Ja som do bábovky dala dva druhy káveniek, avšak z každých iba polku.

  2. 2

    Vyšľaháme si tuhý sneh z bielkov a štipkou soli. Bielkovú penu opatrne zamiešame do už pripravenej hmoty, rozdelíme si ju na dve polovice a do jednej si pridáme kakao ( kto koľko potrebuje).

  3. 3

    Cesto vylejeme do vymastenej a vysypanej bábovkovej formy a dáme piecť do vyhriatej rúry vyhriatej na 170 stupňov. Či je bábovka upečená, zistíme pomocou drevenej špajle alebo noža, cesto sa už nemá lepiť. Dobrú chuť :-)

    Bábovka s kávenkami a hrozienkami - obrázok 3

Diskusia k receptu

evusik
ja som robila kedysi bábovku do ktorej sa pridali guľaté piškóty spojené džemom a dobré to bolo, tvoj recept mi to pripomenul.... no musím povedať, že my sme bábovková rodina, bábovku ľúbime a tvoju urobím určite, na fotke vyzerá vééééľmi dobre :-)
anina43
guľaté piškoty spojené džemom som dávala do srnčieho chrbta. bábovky sú výborné koláčiky, len pozor na cholesterol, keď čítam rcp, hneď vidím, že tá dobrota nie je pre mňa, škoda. a kávenky v bábovke, to musí byť výborné, zaujímavé, upečte informujte milí varecháči, aspň si narobím chuť
dorisa
Fantastický recept, vyskúšam, recept ukladám do mojej KK.
sherin
aj ja sa pripajam, ze je to superny recept :) KK, do receptu davas len 1ks kavenky, ze? peknu nedelu vsetkym :)
shelley2mmm
jeeej ta vyzera nadherne... ani sa nedivim, ze bola rychlo zjedena..aj ja by som si pytala duplu :P
zuzanabebe
Ďakujem za tip s tými piškótami, určite vyskúšam ;)
@sherin , áno jedny celé kávenky, ale ak chceš, môžeš pomiešať. Myslím, že sa predávajú dokonca 4 druhy káveniek!! ;)
A ostatným ďakujem :)
tatranka
...a k tej bábovke výborná kávička, to by bola siesta.
evanaaa
S tými zlepenými piškótami to neboli "Mačacie oči"?. Ten recept mám, aj som ho kedysi robila.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia