Bábovka s hruškou, acidkom a perníkom

maykatete - bez fotkymaykatete, 10. februára 2016
Bábovka s hruškou, acidkom a perníkom
Foto: maykatete

Máme veľmi radi bábovky. Minule som trošku experimentovala a celkom sa mi podarila chutná bábovečka. Tak sa podelím o receptík a zároveň aspoň nezabudnem Zobraziť celý popisMáme veľmi radi bábovky. Minule som trošku experimentovala a celkom sa mi podarila chutná bábovečka. Tak sa podelím o receptík a zároveň aspoň nezabudnem ako som ju robila. :) Odporúčam k nej čokoládovú polevu a do tmavého cesta pridať aj trošku rumu alebo aspoň rumovej arómy.

18
porcií
15 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

5 ks
200 g
250 g
1 dcl
1 dcl
1 ks
1 ks
2 pl
1 čl
z 1 citróna




Postup

  1. 1

    Oddelíme si bielky od žĺtkov. Žĺtky vyšľaháme s cukrom. A z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

  2. 2

    K vyšľahaným žĺtkom pridáme olej, acidko, citrónovú kôru a múku zmiešanú s PDP. Môžeme pridať aj trošku šťavy z citróna.

  3. 3

    Do tejto zmesy vmiešame metličkou bielkový sneh. Približne trištvrtinu vylejeme do formy.

  4. 4

    Do zvyšku cesta pridáme kakao, pernikové korenie a jednu najemno nastrúhanú hrušku. A trošku rumu ak máme. Pozor cesto vďaka hruške zredne, tak treba trosku prisypať múku ak bude treba. Zvyšok cesta vlejeme na bledú časť cesta a jemne vidličkou sem-tam primiešame to tmavé cesto do svetlého. Vytvoríme tak mramorovanie. Pečieme na 180 stupňov cca 50 min. Zaleží podľa Vašej spanilej trúby ako je zvyknutá piecť. :)

  5. 5

    Hotovú posypeme práškovým cukrom alebo polejeme čokoládovou polevou. Ja ju robím tak, že sladkú smotanu si dám do hrnca a v nej roztopím čokoládu. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia