Bábovka

Bábovka Mravenisko

Autor receptu: mojaradost

Bábovku som piekla prvý krát a mala veľký úspech, len sa tak po nej zaprášilo. Je šťavnatá, vynikajúca.

12
porcií
20 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Postup

  1. Cesto: Žĺtky vymiešame s 200 g cukru, vanilkovým cukrom a zmäknutou Herou. Pridáme po častiach vaječný likér. Bielky vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh a postupne zašľaháme 50 g cukru. Dôkladne zmiešame so žĺtkovou penou. Múku zmiešame s práškom do pečiva a zašľaháme na najnižšom stupni do cesta spolu s čokoládovou ryžou.
  2. Cesto vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Upečieme pri teplote 180 °C cca 50 minút alebo podľa potreby. Vyskúšame špajdlou. Necháme ju vychladnúť a vyberieme z formy.
  3. Marmeládu, môže byť marhuľová zohrejeme a mašľovačkou potrieme bábovku. Čokoládovú polevu pripravíme podľa návodu a rozotrieme na marmeládu. Ešte nie celkom stuhnutú polevu posypeme čokoládovou ryžou a necháme stuhnúť.
  4. Je lepšie trochu ju nechať postáť, aby sa chute spojili. Dobrú chuť!