Bábovka bezlepková (fotorecept)

Bábovka bezlepková (fotorecept)
Foto: janka81
janka81Janka81, recept pridal: 9. februára 2011 17:41Ďalšie jeho recepty

Recept na túto skvelú bábovku som získala na stretnutí celiatikov. Na začiatku mojej bezlepkovej diety by som neverila, že sa dá upiecť takáto krásne vysoká a veľmi dobrá bezlepková bábovka.

Suroviny

12
porcií
30
minút
príprava
45
minút
na 170 °C

Postup prípravy receptu

1

suroviny , ktoré potrebujeme:
Bábovka bezlepková (fotorecept) - obrázok 1

2

Bielka oddelíme od žĺtkov a z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.
Bábovka bezlepková (fotorecept) - obrázok 2

3

Zo žĺtkov a cukru vyšľaháme penu , do ktorej pridáme vodu a olej. Zvolte si vysokú nádobu alebo takú s menším otvorom ako mám ja, pretože po pridaní vody a oleja to veľmi prská. Šľaháme asi 10min, aby sa nám vytvorila pena.
Bábovka bezlepková (fotorecept) - obrázok 3

4

Do žĺtkovej peny pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a tuhý sneh, premiešavame z lahka , už len ručne.
Bábovka bezlepková (fotorecept) - obrázok 4

5

Na koniec pridáme hrsť orechov, čokolády, brusníc .
Bábovka bezlepková (fotorecept) - obrázok 5

6

Vlejeme do vymastenej bábovkovej formy(ja som použila heru). Dáme piecť do predhriatej rúry na 170°C, na 45min, program multifunkčno.
Bábovka bezlepková (fotorecept) - obrázok 6

7

Po upečení vyklopíme z formy. (ak si chcete byť istí, že je bábovka prepečená, ešte pred vyklopením vpichnite do nej špajdlu, ak sa na špajdlu nenalepí cesto, tak je hotová)
Bábovka bezlepková (fotorecept) - obrázok 7

8

Posypeme práškovým cukrom a papáme. Dobrú chuť :))
Bábovka bezlepková (fotorecept) - obrázok 8



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • kucharronald, 9. februára 2011 o 17:48
    Mňamky, tá môže byť dobrá!!! :)


  • dorisa, 9. februára 2011 o 17:54
    Krasne sa ti vydarila, musela byť chutná.


  • elisticka, 9. februára 2011 o 18:32
    Janik no naozaj je nadherna ta babovecka skoda ze si mi kusok nedoniesla ochutnat:-))))))


  • janka81, 9. februára 2011 o 18:42
    ďakujem, mami, neboj ešte ti upečiem :))


  • janger, 9. februára 2011 o 20:59
    Je teda naozaj krasna a aj peknu formu mas :-)!


  • tatranka, 9. februára 2011 o 22:12
    Krásna,žltučká,vysoká.Za takú bábovku by sa nemusela hanbiť ani cukrárka.Vydarená a vonia až ku mne pod V.Tatry.Pekný recept pre celiatikov.


  • jarunka, 11. februára 2011 o 02:31
    Pekna babovka, musi byt dobra.


  • majkas, 11. februára 2011 o 14:24
    janka krasna babovka, urcite bola mnamkova;)
    ja sa uz dlhsie chystam kupit si tu silikonovu formu, lebo som si myslela ze to uz netreba vymazavat tukom a ani vysypavat mukou a ty tu mas ze hej. Neskusala si v nej piect aj bez potretia tukom?


  • cica2, 13. februára 2011 o 21:25
    nádherná bábovka a určite aj chuťovo dobrá!....kde dostať takúto formu?


  • janka81, 14. februára 2011 o 22:51
    Mám túto formu od firmy Taprware, skúšala som piecť aj bez vymastenia, ale prilepila sa mi bábovka,tak neviem či som spravila v niečom chybu.... ale nemusím vysýpať múkou


  • janka81, 14. februára 2011 o 22:51
    ďakujem za pochvaly :)))


  • silvia68, 26. marca 2011 o 20:44
    Dnes som ju piekla, ale nie vo forme ale len na plechu bola dobrá, už jej niet


  • janka81, 29. marca 2011 o 21:51
    to som rada , že chutila, aj u nás rýchlo zmizne :)


  • alenafon, 3. júla 2011 o 19:43
    krásna chválim Janka


  • alenafon, 3. júla 2011 o 19:43
    krásna chválim Janka


  • alenafon, 3. júla 2011 o 19:43
    krásna chválim Janka


  • janka81, 24. júla 2011 o 22:49
    ďakujem pekne :)))


  • coldbery, 18. septembra 2011 o 19:39
    Úžasne vyzerajúca babovka....ukladám urobím ju vnučke celiatičke....:)


  • martinka99, 12. januára 2012 o 21:08
    Prosím o radu s čokaladami,ako to vyzera,obsahuju lepok alebo nie,ked čitam tak skoro vždy čitam pš.muka a pod.lebo potrebujem mat istotu ma100%,že su vhodne pre celiatikov ďakujem.


  • janka81, 15. januára 2012 o 17:09
    martinka, ja som použila 86%čokoládu figaro, tá je bezlepková
    väčšinou tie vysokopercentné čokolády sú bezlepkové, ale tiež vždy čítam zloženie


  • sandratamer, člen tímu tvoriaceho Varecha.sk, 20. júla 2012 o 17:20
    @janka81 , ďakujem za super recept. Je to po mesiaci trápenia sa prvá vec, ktorá sa mi podarila upiecť s bezlepkovou múkou a neskončila v koši.



  • janka81, 29. júla 2012 o 22:09
    sandra, ja som tiez bola vdacna za taky super recept, preto som sa tu on podelila, som rada , za sa ti vydarila, len tak dalej :)


  • sandratamer, člen tímu tvoriaceho Varecha.sk, 30. júla 2012 o 12:26
    @janka81 , nemáš náhodou recept na bezlepkovú tortu, korpus bez mlieka? Skúšala som už niektoré bezlepkové korpusy so zlatým klasom, žiaľ vždy to skončí v koši, nech skúšam ako skúšam. S tou múkou, ktorú požívaš v tejto bábovke mám zatiaľ dobrú skúsenosť, keby si náhodou mala nejaký tip, bolo by to fajn...


  • irenaw, 30. júla 2012 o 14:06
    Pre @sandratamer tento sa zatiaľ vždy podaril, piekli sme ho 3x krát, posunula som recept aj kamoške, tiež bola úspešná, je jednoduchý:
    Rozpis surovín je na tortu s priemerom 28 cm, forma je plná až po vrch (pre priemer 24-26 cm treba upraviť množstvá na 4 vajcia): 300 g trstinového cukru, 6 vajec, 1,5 dl vody, 1,5 dl rastlinného oleja, 280 g Schar mix C, 20 g holandské kakao (pre vanilkovú verziu len 300 g Schar Mix C), 1 čl vanilkového extraktu, 2 čl bezfosfátového prášku do pečiva s vínnym kameňom.
    Postup:
    Formu na spodu vytrieme maslom a vysypeme múkou. Boky nie. Rúru dáme vyhrievať na 170°C. Žĺtky vyšľaháme s cukrom a vanilkovým extraktom. Pridáme vodu, olej a prešľaháme. Do múky vmiešame prášok do pečiva a kakao. Múku na trikrát postupne vmiešame do žĺtkovej peny. Nakoniec jemne vmiešame sneh z bielkov. Dáme do formy a pečieme 60-75 minút. Skúsime špajdľou. Necháme 15 minút postáť a uvoľníme boky formy. Necháme na mriežke úplne vychladnúť. Takto veľký korpus prerežem na 4-5 plátov.


  • sandratamer, člen tímu tvoriaceho Varecha.sk, 30. júla 2012 o 14:27
    @irenaw , ďakujem veľmi pekne, idem ho vyskúšať v predstihu, aby som potom nezmätkovala :-D


  • irenaw, 30. júla 2012 o 14:57
    držím všetky palce aj na nohách :-)


  • sandratamer, člen tímu tvoriaceho Varecha.sk, 30. júla 2012 o 19:33
    Keď som to rozrátala, vyšlo mi, že je to tento recept, akurát je tam trochu menej múky :-D . Korpus je super, tak o týždeň pôjdem na istotu, ešte raz veľká vďaka @irenaw aj @janka81 !


  • irenaw, 30. júla 2012 o 20:32
    tak to som dobrá, mohla som si to hneď na začiatku všimnúť a stačilo napísať, že to je on. robíme ho už 100 rokov ako tortu s hladkou múkou a takto sme ju vyskúšali len minulý rok. ani mi to nenapadlo, že táto bábovka je rovnaká. tak teraz aspoň vieme, že je výborná a odporúčam všetkým ;-D @sandratamer som rada, že si spokojná.


  • noemi76, 3. augusta 2012 o 22:40
    Babovka odskusana, je naozaj super :)


  • janka81, 10. augusta 2012 o 22:19
    @sandratamer , prepac, dlho som tu nebola...
    ja som si korpus robievam tiez podla klasickeho receptu, len vymenim muku... mam tu aj recept na bezlepkovu cokoladovu torticku , pozri si...a moja mamina ma strasne vela bezlepkovych receptov, myslim , ze vsetky kolaciky a zakusky sa daju urobit, len staci vymenit za nasu muku. Mne najviac robi problem len linecke cesto, tam musime pridat viacej vajicok


  • elizabeth, 2. novembra 2012 o 00:16
    Toto je nejlepší recept na bezlepkovou bábovku :) Je krásně nadýchaná a prostě výborná, moc děkuji za recept, jinou už zkoušet nebudu. Kdo má rád může přidat i citrón. kůru a trochu rumu (bude pak krásně vonět), ale i tak je naprosto luxusní. Chtěla jsem ještě přidat foto jak se povedla, ale nějak nevím jak :)


  • janka81, 3. novembra 2012 o 16:33
    @elizabeth , som rada , ze si spokojna :))) a nemas zaco, rado sa stalo :)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Predvianočné obdobie – magický čas kúziel a čarov
Aj keď vonku to tento rok veľmi nevyzerá na to, že by sa Vianoce blížili, predsa len, keď nazrieme do kalendára, zistíme, že tu už budú čo nevidieť. O týždeň začína prvou adventnou nedeľou advent – najmagickejšie obdobie roka.

Od mágie k borovičke
- Inzercia -
Borievka obyčajná je všetko, len nie obyčajná! Lahodné srdce Spišskej borovičky – tekutého klenotu, ktorý nám závidia až za hranicami – bolo odpradávna súčasťou tajomných magických rituálov u nás i vo svete.

Čatajské praclíky
„Šedesátka neny bohvíjaký vek, mosíš sa jej šak dožit,“ hovoril kedysi modranský mäsiar Vinco Held.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 48/2014: Zabíjačkové dobroty Zabíjačkové dobroty
Časopis Varecha v piatok 28. novembra v denníku Pravda.


TOPlist