Bábovka bezlepková (fotorecept)

Bábovka bezlepková (fotorecept)
Foto: janka81
janka81Janka81, recept pridal: 9. februára 2011 17:41Ďalšie jeho recepty

Recept na túto skvelú bábovku som získala na stretnutí celiatikov. Na začiatku mojej bezlepkovej diety by som neverila, že sa dá upiecť takáto krásne vysoká a veľmi dobrá bezlepková bábovka.

Suroviny

12
porcií
30
minút
príprava
45
minút
na 170 °C

Postup prípravy receptu

1

suroviny , ktoré potrebujeme:
Bábovka bezlepková (fotorecept) - obrázok 1

2

Bielka oddelíme od žĺtkov a z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.
Bábovka bezlepková (fotorecept) - obrázok 2

3

Zo žĺtkov a cukru vyšľaháme penu , do ktorej pridáme vodu a olej. Zvolte si vysokú nádobu alebo takú s menším otvorom ako mám ja, pretože po pridaní vody a oleja to veľmi prská. Šľaháme asi 10min, aby sa nám vytvorila pena.
Bábovka bezlepková (fotorecept) - obrázok 3

4

Do žĺtkovej peny pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a tuhý sneh, premiešavame z lahka , už len ručne.
Bábovka bezlepková (fotorecept) - obrázok 4

5

Na koniec pridáme hrsť orechov, čokolády, brusníc .
Bábovka bezlepková (fotorecept) - obrázok 5

6

Vlejeme do vymastenej bábovkovej formy(ja som použila heru). Dáme piecť do predhriatej rúry na 170°C, na 45min, program multifunkčno.
Bábovka bezlepková (fotorecept) - obrázok 6

7

Po upečení vyklopíme z formy. (ak si chcete byť istí, že je bábovka prepečená, ešte pred vyklopením vpichnite do nej špajdlu, ak sa na špajdlu nenalepí cesto, tak je hotová)
Bábovka bezlepková (fotorecept) - obrázok 7

8

Posypeme práškovým cukrom a papáme. Dobrú chuť :))
Bábovka bezlepková (fotorecept) - obrázok 8



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • kucharronald, 9. februára 2011 o 17:48
    Mňamky, tá môže byť dobrá!!! :)


  • dorisa, 9. februára 2011 o 17:54
    Krasne sa ti vydarila, musela byť chutná.


  • elisticka, 9. februára 2011 o 18:32
    Janik no naozaj je nadherna ta babovecka skoda ze si mi kusok nedoniesla ochutnat:-))))))


  • janka81, 9. februára 2011 o 18:42
    ďakujem, mami, neboj ešte ti upečiem :))


  • janger, 9. februára 2011 o 20:59
    Je teda naozaj krasna a aj peknu formu mas :-)!


  • tatranka, 9. februára 2011 o 22:12
    Krásna,žltučká,vysoká.Za takú bábovku by sa nemusela hanbiť ani cukrárka.Vydarená a vonia až ku mne pod V.Tatry.Pekný recept pre celiatikov.


  • jarunka, 11. februára 2011 o 02:31
    Pekna babovka, musi byt dobra.


  • majkas, 11. februára 2011 o 14:24
    janka krasna babovka, urcite bola mnamkova;)
    ja sa uz dlhsie chystam kupit si tu silikonovu formu, lebo som si myslela ze to uz netreba vymazavat tukom a ani vysypavat mukou a ty tu mas ze hej. Neskusala si v nej piect aj bez potretia tukom?


  • cica2, 13. februára 2011 o 21:25
    nádherná bábovka a určite aj chuťovo dobrá!....kde dostať takúto formu?


  • janka81, 14. februára 2011 o 22:51
    Mám túto formu od firmy Taprware, skúšala som piecť aj bez vymastenia, ale prilepila sa mi bábovka,tak neviem či som spravila v niečom chybu.... ale nemusím vysýpať múkou


  • janka81, 14. februára 2011 o 22:51
    ďakujem za pochvaly :)))


  • silvia68, 26. marca 2011 o 20:44
    Dnes som ju piekla, ale nie vo forme ale len na plechu bola dobrá, už jej niet


  • janka81, 29. marca 2011 o 21:51
    to som rada , že chutila, aj u nás rýchlo zmizne :)


  • alenafon, 3. júla 2011 o 19:43
    krásna chválim Janka


  • alenafon, 3. júla 2011 o 19:43
    krásna chválim Janka


  • alenafon, 3. júla 2011 o 19:43
    krásna chválim Janka


  • janka81, 24. júla 2011 o 22:49
    ďakujem pekne :)))


  • coldbery, 18. septembra 2011 o 19:39
    Úžasne vyzerajúca babovka....ukladám urobím ju vnučke celiatičke....:)


  • martinka99, 12. januára 2012 o 21:08
    Prosím o radu s čokaladami,ako to vyzera,obsahuju lepok alebo nie,ked čitam tak skoro vždy čitam pš.muka a pod.lebo potrebujem mat istotu ma100%,že su vhodne pre celiatikov ďakujem.


  • janka81, 15. januára 2012 o 17:09
    martinka, ja som použila 86%čokoládu figaro, tá je bezlepková
    väčšinou tie vysokopercentné čokolády sú bezlepkové, ale tiež vždy čítam zloženie


  • sandratamer, člen tímu tvoriaceho Varecha.sk, 20. júla 2012 o 17:20
    @janka81 , ďakujem za super recept. Je to po mesiaci trápenia sa prvá vec, ktorá sa mi podarila upiecť s bezlepkovou múkou a neskončila v koši.



  • janka81, 29. júla 2012 o 22:09
    sandra, ja som tiez bola vdacna za taky super recept, preto som sa tu on podelila, som rada , za sa ti vydarila, len tak dalej :)


  • sandratamer, člen tímu tvoriaceho Varecha.sk, 30. júla 2012 o 12:26
    @janka81 , nemáš náhodou recept na bezlepkovú tortu, korpus bez mlieka? Skúšala som už niektoré bezlepkové korpusy so zlatým klasom, žiaľ vždy to skončí v koši, nech skúšam ako skúšam. S tou múkou, ktorú požívaš v tejto bábovke mám zatiaľ dobrú skúsenosť, keby si náhodou mala nejaký tip, bolo by to fajn...


  • irenaw, 30. júla 2012 o 14:06
    Pre @sandratamer tento sa zatiaľ vždy podaril, piekli sme ho 3x krát, posunula som recept aj kamoške, tiež bola úspešná, je jednoduchý:
    Rozpis surovín je na tortu s priemerom 28 cm, forma je plná až po vrch (pre priemer 24-26 cm treba upraviť množstvá na 4 vajcia): 300 g trstinového cukru, 6 vajec, 1,5 dl vody, 1,5 dl rastlinného oleja, 280 g Schar mix C, 20 g holandské kakao (pre vanilkovú verziu len 300 g Schar Mix C), 1 čl vanilkového extraktu, 2 čl bezfosfátového prášku do pečiva s vínnym kameňom.
    Postup:
    Formu na spodu vytrieme maslom a vysypeme múkou. Boky nie. Rúru dáme vyhrievať na 170°C. Žĺtky vyšľaháme s cukrom a vanilkovým extraktom. Pridáme vodu, olej a prešľaháme. Do múky vmiešame prášok do pečiva a kakao. Múku na trikrát postupne vmiešame do žĺtkovej peny. Nakoniec jemne vmiešame sneh z bielkov. Dáme do formy a pečieme 60-75 minút. Skúsime špajdľou. Necháme 15 minút postáť a uvoľníme boky formy. Necháme na mriežke úplne vychladnúť. Takto veľký korpus prerežem na 4-5 plátov.


  • sandratamer, člen tímu tvoriaceho Varecha.sk, 30. júla 2012 o 14:27
    @irenaw , ďakujem veľmi pekne, idem ho vyskúšať v predstihu, aby som potom nezmätkovala :-D


  • irenaw, 30. júla 2012 o 14:57
    držím všetky palce aj na nohách :-)


  • sandratamer, člen tímu tvoriaceho Varecha.sk, 30. júla 2012 o 19:33
    Keď som to rozrátala, vyšlo mi, že je to tento recept, akurát je tam trochu menej múky :-D . Korpus je super, tak o týždeň pôjdem na istotu, ešte raz veľká vďaka @irenaw aj @janka81 !


  • irenaw, 30. júla 2012 o 20:32
    tak to som dobrá, mohla som si to hneď na začiatku všimnúť a stačilo napísať, že to je on. robíme ho už 100 rokov ako tortu s hladkou múkou a takto sme ju vyskúšali len minulý rok. ani mi to nenapadlo, že táto bábovka je rovnaká. tak teraz aspoň vieme, že je výborná a odporúčam všetkým ;-D @sandratamer som rada, že si spokojná.


  • noemi76, 3. augusta 2012 o 22:40
    Babovka odskusana, je naozaj super :)


  • janka81, 10. augusta 2012 o 22:19
    @sandratamer , prepac, dlho som tu nebola...
    ja som si korpus robievam tiez podla klasickeho receptu, len vymenim muku... mam tu aj recept na bezlepkovu cokoladovu torticku , pozri si...a moja mamina ma strasne vela bezlepkovych receptov, myslim , ze vsetky kolaciky a zakusky sa daju urobit, len staci vymenit za nasu muku. Mne najviac robi problem len linecke cesto, tam musime pridat viacej vajicok


  • elizabeth, 2. novembra 2012 o 00:16
    Toto je nejlepší recept na bezlepkovou bábovku :) Je krásně nadýchaná a prostě výborná, moc děkuji za recept, jinou už zkoušet nebudu. Kdo má rád může přidat i citrón. kůru a trochu rumu (bude pak krásně vonět), ale i tak je naprosto luxusní. Chtěla jsem ještě přidat foto jak se povedla, ale nějak nevím jak :)


  • janka81, 3. novembra 2012 o 16:33
    @elizabeth , som rada , ze si spokojna :))) a nemas zaco, rado sa stalo :)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 6/2015: Mäsový stôl Mäsový stôl
Časopis Varecha v piatok 6. februára v denníku Pravda.


TOPlist