Babkine najlepšie palacinky na svete

morenajea - fotkamorenajea, 4. februára 2010
Babkine najlepšie palacinky na svete
Foto: morenajea

Tipy...

Suroviny

1 ks
1 lyžička
 štipka
2 ks
0,5 l
0,5 dcl
na potretie panvice




Postup

  1. 1

    Tip č.1 - cesto rozmiešavame metličkou pretože s varechou zostávajú hrudky a sme leniví umývať mixér.

  2. 2

    Tip č.2 - použijeme IBA žĺtka: palacinky sú tak ľahšie a nadýchanejšie. Navyše bielka sa v kuchyni dajú vždy zrecyklovať do iného receptu.

  3. 3

    Tip č.3 - do cesta je vždy dobré dať aspoň 0,5 dcl vody (bublinky sa v palacinke spravia aj z obyčajnej vody - škoda minerálky a výsledný efekt je rovnaký)

  4. 4

    Tip č.4 - panvicu zakaždým celú zľahka potrieme pierkom namočeným v oleji: vďaka tomu bude jemnučká vrstva oleja po celej panvici a palacinka sa bude opekať pekne rovnomerne.

Diskusia k receptu

macoska
vyskúšam to bez tých bielkov,uvidíme aké budú...
kucharronald
Ja mám iný recept :) a ten olej na panvici natriem štetcom...tak nemusím sa báť, kolko nalejem, či veľa, či málo....ale štetec používam taky, čo pouzivali nase babicky :) a kačice :) u nás štecte babicka robievala....ale teraz uz skoro kazdy ma tie silikónové :)
cinkla
Aj ja mam lepsiu skusenost so stetcom. Ale ten napad so zltkami sa mi paci !
Urcite ho vyskusam. A mozna hned zajtra. Ale ak nemate skusenosti so Steviou rebaudiana namiesto cukru - vrelo doporucujem. Ak by boli problemy kupit jej extrakt na SK, urcite ju kupite v BIO predajniach alebo Reformhaus v Rakusku. Najlepsi extrakt je Stevia fluid, ktory je az 400 - krat sladsi ako cukor a pritom zdravy. Takze staci len par kvapiek - niekedy len jedna.
janicacu
Nebudete mať hrudky a ani mixér nemusíte použiť, keď budete pridávať mlieko do múky a nie opačne. Najprv si spravíte hustejšiu kašičku a potom ju riedite na potrebnú konzistenciu.
maruskaba
Bielky, ktoré vám zostali pri príprave palacinkového cesta, sa dajú výborne využiť: vyšľahajte ich dotuha, najskôr si štipkou soli, potom jemne primiešajte práškový cukor, do toho pomaly vmiešajte malinový alebo jahodový džem a mleté orechy. Plnka môže byť redšia aj hustejšia, stále je to lahodné, potrite ešte teplé palacinky, zviňte do ruličky a pocukrujte. Chutné sú aj na druhý deň, studene či teplé.
majo51
treba dať polohrubú múku namiesto hladkej a hrudky sa robiť nebudú.
jozka2
tolko mudrosti naraz,stale som davala bielky no idem skusit bez nich asi to je pravda.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia