Babičkine buchty

pampuska92 - fotkapampuska92, 24. novembra 2012

Tieto buchty často robievala moja babka, keď som prišla na letné prázdniny. V jej kuchárskej knihe by ste ho našli pod názvom “Čínske buchty”.

Suroviny

0,5 kg
0,5 kg
0,5 l (vlažná)
1 kocka
4 PL
125 ml
3 ks
1 balíček




Postup

  1. 1

    Prichystáme si kvások. Do väčšej misy, v ktorej bude cesto kysnúť, nasypeme hladkú múku, polohrubú múku, 3 PL kryštálového cukru a kypriaci prášok do pečiva. Premiešame. Ďalej pridáme vajíčka a olej. Nakoniec kvások. Vypracujeme cesto.

  2. 2

    Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske. Rozrežeme na pravidelné štvorce. Plníme orechovou, makovou, tvarohovou alebo lekvárovou plnkou. Buchty poukladáme na plech, pretrieme olejom a ešte necháme podkysnúť.

  3. 3

    Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C do zlatista. Upečené buchty znova pretrieme olejom. Posypeme práškovým cukrom podľa chuti.

Diskusia k receptu

marijanna
hmmm ja som vcera tiez robila buchty len tip a la ceske...su krasne...:D
evanaaa
Už tu boli všelijaké buchty, ale žeby čínske? Pochybujem, že by niečo také Číňania piekli, sú krásne, slovenské ( no môžu byť aj české, alebo Hungyry, ale čínske....?), dala by som si z nich aspoň jednu.
fialka49
Aj ja to poznám ako čínske buchty - myslím si, že pomenovanie je preto takéto, lebo sa z tohto množstva vyrobí veľa buchiet.
siskam
Čínske buchty, áno tiež mám recept a sú veľmi chutné.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia