Babičkin kakaový závin (fotorecept)
Autor receptu: nikinka82
Časovo dosť náročný, no chuťou každému prinavráti vynaloženú námahu :-) aj napriek veľkému množstvu je o chvíľu po ňom .-)
20 porcií |
180 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup
- Do 1,5 dcl mierne zohriateho mlieka pridáme 1 PL kryštálového cukru a rozdrobíme kvasnice. Po povrchu poprášime troškou hladkej múky.
Necháme vzísť na teplom mieste.
- Do veľkej misy navážime 650 g hladkej múky.
- Oddelíme žĺtka od bielkov, z bielkov pripravíme tuhý sneh.
- Do misy k múke pridáme 5 PL oleja, KL soli, 2 dcl mlieka, vykysnutý kvások a sneh z bielkov.
- Vypracujeme cesto, poprášime hladkou múkou, dáme kysnúť na teplé miesto.
- Kým cesto kysne, pripravíme si plnku.
Zmäknutý Palmarín alebo Heru, práškový cukor, vanilkový cukor a kakao vymiešame na hladkú hmotu.
- Vyzerá to asi takto :-)
- Vykysnuté cesto rozdelíme na 6 rovnakých dielov.
- Z každého dielu vyvaľkáme obdĺžnik široký 15-20 cm, na dĺžku plechu.
Natrieme 1/6 kakaovej plnky.
- Takto pripravené obdĺžniky zrolujeme.
- Dve takéto rolky navzájom prepletieme a uložíme na vymastený plech.
- Všetky 3 vrkoče potrieme rozšľahaným žĺtkom a pečieme v rozohriatej trúbe.
- Hotovo :-)
- Po odkrojené vyzerá asi takto :-)
Dobrú chuť!