Ázijská polievka z rýb

Autor receptu: georgess

Polievka pre milovníkou ázijskej kuchyne vhodná na zvláštne príležitosti.

5
porcií
45 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Ryby vložíme do osolenej vody. Ak použijeme nelúpane krevety do vody vložíme aj hlavy z kreviet. Varíme zhruba 25 minút. potom vývar precedíme a oberieme maso z rýb.
  2. Zeleninu pokrájame. Z jarnej cibuľky použijeme len tvrdú časť. Zelené pierka odložíme, neskor ich použijeme na dekoráciu. Taktiež krabie tyčinky zhruba na pol centimetra široké kúsky. Všetko osolíme a opražíma na sézamovom oleji, možeme použiť aj olivový. Potom zalejem z vývarom z rýb a trochu povaríme.
  3. Ak je zelenina hotová, ochutíme polievku sójovou omáčkou, soľou, chilli omáčkou a čiernym korením.
  4. Nakoniec vložíme do polievky krevety a rybie maso. povaríme ešte zhruba minútu.
  5. Cestoviny uvaríme v osolenej vode a servírujeme. Polievku odekorujeme zelenou jarnou cibuľou.