Ázijská polievka z rýb

georgess - bez fotkygeorgess, 11. júla 2012
Ázijská polievka z rýb
Foto: georgess

Polievka pre milovníkou ázijskej kuchyne vhodná na zvláštne príležitosti.

5
porcií
45 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
100 g
80 g mrazené
100 g
3 ks
3 ks
50 g
1 ks
30 g čerstvé




Postup

  1. 1

    Ryby vložíme do osolenej vody. Ak použijeme nelúpane krevety do vody vložíme aj hlavy z kreviet. Varíme zhruba 25 minút. potom vývar precedíme a oberieme maso z rýb.

  2. 2

    Zeleninu pokrájame. Z jarnej cibuľky použijeme len tvrdú časť. Zelené pierka odložíme, neskor ich použijeme na dekoráciu. Taktiež krabie tyčinky zhruba na pol centimetra široké kúsky. Všetko osolíme a opražíma na sézamovom oleji, možeme použiť aj olivový. Potom zalejem z vývarom z rýb a trochu povaríme.

  3. 3

    Ak je zelenina hotová, ochutíme polievku sójovou omáčkou, soľou, chilli omáčkou a čiernym korením.

  4. 4

    Nakoniec vložíme do polievky krevety a rybie maso. povaríme ešte zhruba minútu.

  5. 5

    Cestoviny uvaríme v osolenej vode a servírujeme. Polievku odekorujeme zelenou jarnou cibuľou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia