Avokádové chutney
Avokádové chutney

Avokádové chutney (čatní)

Martin Maslančík
spolumajiteľ značky Greenfood Restaurant v Senci, 26. februára 2019
Avokádové chutney (čatní)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
10 minút
príprava

Suroviny

1 ks
100 g
1 ks malá
100 g
z 1 ks
Navrch:
1 ks
50 g




Postup

  1. 1

    Očistenú cibuľu nakrájame na čo najmenšie kúsky. Pridáme najemno nakrájanú čili papričku, limetkovú šťavu a 1 očistené avokádo. Potom primiešame na malé kúsky pokrájané cherry paradajky a dochutíme soľou a pokrájanou koriandrovou vňaťou.

  2. 2

    Na krajec chleba natrieme hrubšiu vrstvu avokádového chutney, na ktoré poukladáme na väčšie kúsky pokrájané druhé avokádo. Posypeme nahrubo nasekanými pistáciami, pokvapkáme olivovým olejom a dosolíme hrubozrnnou soľou podľa chuti.

Diskusia k receptu

mirop
@Kimlo (27.2.2019 06:57)

Mas pravdu, ale ked uz prezentuje recepty....
evanaaa
Myslela som, že chutney má vždy pastovitú konzistenciu.....
mirop
@Evanaaa (28.2.2019 18:42)

Chutney je velmi zjednodusene mermelada z ovocia, zeleniny a korenin, prechadza varom
evanaaa
@Mirop , veď práve......robila som kedysi dávno slivkové......ale nie pokrájené slivky na chlebe :))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia