Aspikové vajíčka

majkiki - fotkamajkiki, 19. apríla 2014
Aspikové vajíčka
Foto: majkiki

Recept skvelo sa hodiaci na ozdobu sviatočného veľkonočného stola :).

Suroviny

1 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme vajíčka. Tento krok môžeme spraviť už dopredu a vajíčka môžme mať vopred pripravené. Do špičky vajíčka urobíme nožom dierku, ktorú zväčšíme tak, aby sa cez ňu dali prepchať jednotlivé suroviny. Potom do vajíčok ľubovoľne navrstvíme šunku, hrášok, kukuricu, kápiu a petržlenovú vňať.

    Aspikové vajíčka - obrázok 1
  2. 2

    Teraz si pripravíme želatínu podľa návodu. Miesto vody som pridala zeleninový vývar z bujóna. Keď želatína začne tuhnúť, zalejeme ňou vajíčka až po koniec dierky.

    Aspikové vajíčka - obrázok 2
  3. 3

    Takto pripravené vajíčka necháme poriadne stuhnúť aj niekoľko hodín. Potom ich len opatrne zbavíme škrupín a servírujeme.

    Aspikové vajíčka - obrázok 3

Diskusia k receptu

marianne
Tak toto sa mi velmi paci,ja a zelatina, skoda reci...,neviem to s nou,ale toto ma laka vyskusat,vyborny napad a variabilny...KK
frezia
Su krasne! Vyskusam to po sviatkoch a dam to do misiek.
marika9
Dnes som niečo podobné robila a to po prvý raz a mala som s tým veľký úspech. Rada pre obdivovateľov: nebojte sa takýchto špecialitiek, naozaj to zložito len vyzerá, ale opak je pravdou, ide to celkom šikovne, len odvahu
eviana
Tak tu klobúk dolu, toto chce konskú dávku trpezlivosti... videla som tieto vajíčka na webe a už vtedy som si povedala, tak na toto ja mať nikdy dosť trpezlivosti nebudem... takže máš môj veľký obdiv :)
mojack
..robila som aj na sladko pre deti. Samozrejme že s ovocím.
vanilka111
Vcera som ich pipravila pre dnesnych hosti. Bola to bleskovka,nakolko som varila polievku a kym sa dovarila,naplnila som si sunkou a zeleninkou plastove eggies zavrela som s odokrytym vrchnacikom a z prave dovarenej polievky som len odobrala,zamiesala zelatinu a zaliala po vrch. Rychle,chutne a efektne :-)
tatranka
Tiež som sa rozhodla vyskúšať tieto aspikové vajíčka.Recept som dostala emailom a veru neľutujem,veľmi mi prizdobili veľkonočnú tabuľu.Pripájam obrázok.

daguska
zaujímavé,mimoriadne nápadité,super velkonocné.@tatranka , teda klobúk dolu,tvoja"tabula"nemá chybu.Krásna a lákavá.Skoda,ze nemozem byt tvojím hostom.
tinca
robila som ich už trošku babračka,ale stojí za to:)
mojack
tatranka- krasne,klobuk dole, škoda zjesť...ale verím ,že si obstala aj s paradnou pochvalou.
evanaaa
@majkiki začala: najprv si pripravíme vajíčka...... a ja som (hlúpa) myslela, že surové vajcia plníme, ešte som sa divila, či nevytečú ak do nich všetko napcháme, no čítala som aj ďalej a pochopila, že nie vajíčka, ale vaječné škrupiny a to je trochu rozdiel. Inak, je to pekné aj po estetickej stránke, aj chutné.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia