Aspikové tortičky (fotorecept)

Aspikové tortičky (fotorecept)
Foto: evusik
evusikEvusik, recept pridal: 11. januára 2013 13:57Ďalšie jeho recepty

Pamätáte sa na šunkové rolky, alebo vajíčko v aspiku? predávali ich vo všetkých Lahôdkach, kedysi a ja som ich strašne ľúbila.... keď môj muž zahlásil, že sa ide variť huspenina, zaplesalo moje srdce, pretože som sa tešila nato, že si urobím niečo dobré podľa seba a len pre mňa.... ináč je to taká malá inšpirácia k Veľkej Noci :-)

Postup prípravy receptu

1

aspik mi pripravil môj muž keď varil huspeninu podľa tohto receptu, ja som si odobrala časť vývaru do ktorého som pridala lyžičku octu, aspik je potom taký svieži :-) a ešte som si uchmatla krásne, chudé uvarené mäsko...
Aspikové tortičky (fotorecept) - obrázok 1

2

samozrejme aspik môžete vyrobiť úplne jednoduchým spôsobom zo želatíny a vody podľa návodu, alebo miesto vody použijete zeleninový vývar prípadne bujón... a ideme na to... do vhodných formičiek, misiek si dáme trochu aspiku, necháme chvíľu stuhnúť, ja som to vykladala na 5 minút na balkón, bolo asi 23,00 hod. a vonku -3°C... na čiastočne stuhnutý aspik dáme kolieska vajíčka alebo mrkvy, prípadne si zvolíme nejaký vlastný vzor... znova zalejeme aspikom
Aspikové tortičky (fotorecept) - obrázok 2

3

dáme uvarenú a na kocky nakrájanú mrkvu a hrášok a zalejeme aspikom... necháme chvíľu stuhnúť...
Aspikové tortičky (fotorecept) - obrázok 3

4

a na vrch, ktorý bude neskôr spodok dáme fajnové mäsko z huspeniny, ktorá už v pozadí pomaly tuhne... vrch zalejeme do plna aspikom a odložíme do rána
Aspikové tortičky (fotorecept) - obrázok 4

5

stuhnutý aspik môžeme uzavrieť a odložiť do chladu, vydrží asi tak 5 dní, pravda ak ho skôr nezjeme...
Aspikové tortičky (fotorecept) - obrázok 5

6

po stuhnutí vyklopíme z formičky, mne to išlo ľahko, lebo tieto formičky sa dajú otvoriť na jednom aj na druhom konci... ak použijete misky a nešlo by to vyklopiť, stačí na pár sekúnd ponoriť do horúcej vody, pravda nie celkom, len tak po okraj :-)
Aspikové tortičky (fotorecept) - obrázok 6

7

naservírujeme, ozdobíme a môže prísť hoc aj návšteva, keď žiadna nepríde zjeme a nič nenecháme... čo sa týka náplne, fantázii sa medze nekladú, rôzna zelenina, šunka, aj parížsky šalát...
Aspikové tortičky (fotorecept) - obrázok 7



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 3 ľudia (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • violetacamorova, 11. januára 2013 o 14:46
    Dala by som si hned, na silvestra so robila vajickovu tlacenku a musim mozno aj tento vikend nieco podobne urobit, krasa!


  • rea1, 11. januára 2013 o 14:49
    nuiž, tomu poviem inšpirácia v pravú chvíľu - dnes sa u nás varí huspenina. :-))


  • izabella929, 11. januára 2013 o 14:55
    sú veľmi milé tie mištičky.-)))krásne farebné...na veľkú noc som robila podobné v šáločkách a vyzerali ako vajíčka...


  • lusinkab, 11. januára 2013 o 15:43
    Jej tak tie su rozkosne :-)


  • hubata, 11. januára 2013 o 16:31
    Pekné, ja sa chystám zajtra na klasickú huspeninu........


  • rajnica, 11. januára 2013 o 17:27
    To nie je na jedenie - to je na obdivovanie. Bože, ale by som si dal!


  • alexdidi, 11. januára 2013 o 18:26
    Pekné tortičky:)


  • afataga, 11. januára 2013 o 19:08
    mnam, uzasne, aj som ich mala rada, nedavno som zbadala v obchode a ako je mojim zvykom, zacala som citat zlozenie, bolo tam asi 300 eciek, tak som ich vratila do regala, toto je ale ine kafe :-)


  • evusik, 11. januára 2013 o 19:22
    @afataga presne to isté som zažila minule ja.... v obchode som sa vrhla na šunkové rolky v aspiku, celá šťastná ako si doma pochutím... skončilo to ako u teba, kelímok išiel naspäť do regálu... ja som určite neni 100% v dodržiavaní zdravého stravovania, ale to bola aj na mňa moc :-)


  • gordonko, 11. januára 2013 o 19:57
    narobili ste mi chute ,ale ja by som chcel skúsiť tu ztej želatíny a zeleninového vývaru
    @evusik ...tak to má byť nech sa aj oči najedia ....máš ich parádné


  • evusik, 11. januára 2013 o 20:03
    @gordonko ja tiež robím zo želatíny, pretože huspeninu varíme tak raz do roka.... a zo želatíny je to rýchlovka, napr. robím aj takto:
    » varecha.pravda.sk/recepty/majonezova-pochutka-fotorecept/...


  • dogagador, 12. januára 2013 o 16:53
    zaradene do specialitiek ( oboje! )


  • medovnicek, 13. januára 2013 o 16:15
    vďaka za výborný recept, veru už si ho aj odkladám ako inšpiráciu k Veľkej noci


  • orchidea, 13. januára 2013 o 17:44
    prekrásne si to urobila....niečo pre môjho syna...ukladám si recept


  • slavka2012, 5. apríla 2013 o 10:34
    @evusik : Jéj, mam presne take iste formicky na zelatinu/aspik, jediny problem je, ze sa nechcu dobre vyklapat, aj ked ich otvorim zhora i zdola. Mas na to prosim nejaky trik?


  • evusik, 5. apríla 2013 o 12:29
    @slavka2012 nemám nato žiaden trik, ale ja s tým nemám žiaden problém, aj teraz na veľkú noc som robila a v pohode, trochu pobúcham a vypadne samo :-)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Varecha 40/2014: Hus a kačka
Časopis Varecha v piatok 3. októbra v denníku Pravda.

Fernando Perez Arellano: Šéfkuchár a majiteľ najlepšej reštaurácia na ostrove Malorka
Srší energiou a nešetrí slovami. Pracoval v najlepších európskych reštauráciách, až nakoniec založil svoju.

Bôčik na čiernom pive
Strýko Milan prežil takmer celý svoj život v Sudoměriciach. Len kúsok od dnešných slovenských hraníc, len dve míle od Skalice.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 40/2014: Hus a kačka Hus a kačka
Časopis Varecha v piatok 3. októbra v denníku Pravda.


TOPlist