Aspikové tortičky (fotorecept)

Aspikové tortičky (fotorecept)
Foto: evusik
evusikEvusik, recept pridal: 11. januára 2013 13:57Ďalšie jeho recepty

Pamätáte sa na šunkové rolky, alebo vajíčko v aspiku? predávali ich vo všetkých Lahôdkach, kedysi a ja som ich strašne ľúbila.... keď môj muž zahlásil, že sa ide variť huspenina, zaplesalo moje srdce, pretože som sa tešila nato, že si urobím niečo dobré podľa seba a len pre mňa.... ináč je to taká malá inšpirácia k Veľkej Noci :-)

Postup prípravy receptu

1

aspik mi pripravil môj muž keď varil huspeninu podľa tohto receptu, ja som si odobrala časť vývaru do ktorého som pridala lyžičku octu, aspik je potom taký svieži :-) a ešte som si uchmatla krásne, chudé uvarené mäsko...
Aspikové tortičky (fotorecept) - obrázok 1

2

samozrejme aspik môžete vyrobiť úplne jednoduchým spôsobom zo želatíny a vody podľa návodu, alebo miesto vody použijete zeleninový vývar prípadne bujón... a ideme na to... do vhodných formičiek, misiek si dáme trochu aspiku, necháme chvíľu stuhnúť, ja som to vykladala na 5 minút na balkón, bolo asi 23,00 hod. a vonku -3°C... na čiastočne stuhnutý aspik dáme kolieska vajíčka alebo mrkvy, prípadne si zvolíme nejaký vlastný vzor... znova zalejeme aspikom
Aspikové tortičky (fotorecept) - obrázok 2

3

dáme uvarenú a na kocky nakrájanú mrkvu a hrášok a zalejeme aspikom... necháme chvíľu stuhnúť...
Aspikové tortičky (fotorecept) - obrázok 3

4

a na vrch, ktorý bude neskôr spodok dáme fajnové mäsko z huspeniny, ktorá už v pozadí pomaly tuhne... vrch zalejeme do plna aspikom a odložíme do rána
Aspikové tortičky (fotorecept) - obrázok 4

5

stuhnutý aspik môžeme uzavrieť a odložiť do chladu, vydrží asi tak 5 dní, pravda ak ho skôr nezjeme...
Aspikové tortičky (fotorecept) - obrázok 5

6

po stuhnutí vyklopíme z formičky, mne to išlo ľahko, lebo tieto formičky sa dajú otvoriť na jednom aj na druhom konci... ak použijete misky a nešlo by to vyklopiť, stačí na pár sekúnd ponoriť do horúcej vody, pravda nie celkom, len tak po okraj :-)
Aspikové tortičky (fotorecept) - obrázok 6

7

naservírujeme, ozdobíme a môže prísť hoc aj návšteva, keď žiadna nepríde zjeme a nič nenecháme... čo sa týka náplne, fantázii sa medze nekladú, rôzna zelenina, šunka, aj parížsky šalát...
Aspikové tortičky (fotorecept) - obrázok 7



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 4 ľudia (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • violetacamorova, 11. januára 2013 o 14:46
    Dala by som si hned, na silvestra so robila vajickovu tlacenku a musim mozno aj tento vikend nieco podobne urobit, krasa!


  • rea1, 11. januára 2013 o 14:49
    nuiž, tomu poviem inšpirácia v pravú chvíľu - dnes sa u nás varí huspenina. :-))


  • izabella929, 11. januára 2013 o 14:55
    sú veľmi milé tie mištičky.-)))krásne farebné...na veľkú noc som robila podobné v šáločkách a vyzerali ako vajíčka...


  • lusinkab, 11. januára 2013 o 15:43
    Jej tak tie su rozkosne :-)


  • hubata, 11. januára 2013 o 16:31
    Pekné, ja sa chystám zajtra na klasickú huspeninu........


  • rajnica, 11. januára 2013 o 17:27
    To nie je na jedenie - to je na obdivovanie. Bože, ale by som si dal!


  • alexdidi, 11. januára 2013 o 18:26
    Pekné tortičky:)


  • afataga, 11. januára 2013 o 19:08
    mnam, uzasne, aj som ich mala rada, nedavno som zbadala v obchode a ako je mojim zvykom, zacala som citat zlozenie, bolo tam asi 300 eciek, tak som ich vratila do regala, toto je ale ine kafe :-)


  • evusik, 11. januára 2013 o 19:22
    @afataga presne to isté som zažila minule ja.... v obchode som sa vrhla na šunkové rolky v aspiku, celá šťastná ako si doma pochutím... skončilo to ako u teba, kelímok išiel naspäť do regálu... ja som určite neni 100% v dodržiavaní zdravého stravovania, ale to bola aj na mňa moc :-)


  • gordonko, 11. januára 2013 o 19:57
    narobili ste mi chute ,ale ja by som chcel skúsiť tu ztej želatíny a zeleninového vývaru
    @evusik ...tak to má byť nech sa aj oči najedia ....máš ich parádné


  • evusik, 11. januára 2013 o 20:03
    @gordonko ja tiež robím zo želatíny, pretože huspeninu varíme tak raz do roka.... a zo želatíny je to rýchlovka, napr. robím aj takto:
    » varecha.pravda.sk/recepty/majonezova-pochutka-fotorecept/...


  • dogagador, 12. januára 2013 o 16:53
    zaradene do specialitiek ( oboje! )


  • medovnicek, 13. januára 2013 o 16:15
    vďaka za výborný recept, veru už si ho aj odkladám ako inšpiráciu k Veľkej noci


  • orchidea, 13. januára 2013 o 17:44
    prekrásne si to urobila....niečo pre môjho syna...ukladám si recept


  • slavka2012, 5. apríla 2013 o 10:34
    @evusik : Jéj, mam presne take iste formicky na zelatinu/aspik, jediny problem je, ze sa nechcu dobre vyklapat, aj ked ich otvorim zhora i zdola. Mas na to prosim nejaky trik?


  • evusik, 5. apríla 2013 o 12:29
    @slavka2012 nemám nato žiaden trik, ale ja s tým nemám žiaden problém, aj teraz na veľkú noc som robila a v pohode, trochu pobúcham a vypadne samo :-)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha v piatok 1. mája v denníku Pravda.


TOPlist