Arašidové rezy fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 16. mája 2015

Na tento víkend som urobila arašidové rezy..sú plnené dvojakou plnkou kávovou a rumovou..na vrch som použila bielkovú penu, ktorú som potom poliala cik-cak čokoládovou Zobraziť celý popisNa tento víkend som urobila arašidové rezy..sú plnené dvojakou plnkou kávovou a rumovou..na vrch som použila bielkovú penu, ktorú som potom poliala cik-cak čokoládovou polevou..

16
porcií
60 minút
príprava
5x7 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
4
150 g
150 g
450 g
1
2 - 3 PL
200 g
250 ml
Krém:
800 ml
8 PL
100 g
1
250 g
2 PL (Nescafé)
2 PL
Na vrch:
4 bielky
8 PL
Na vrch čoko poleva:
100 g
1 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Preosiala som si múku, pridala som soľ,cukor,maslo, žltky, prášok do pečiva, podľa potreby smotanu..

    Arašidové rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    cesto som zmiesila a poriadne vypracovala...rozvážila som ho na 5 rovnakých dielov..

    Arašidové rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    na pečiacom papieri som si všetky časti rozvaľkala na 22x33 cm. s cestom sa dobre pracuje..

    Arašidové rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    arašidy som si nožom pokrájala na menšie kúsky,,,,je dobre ich krájať čo najmenšie, lebo pri krájaní krehkého zákusku sa robia v ceste diery..

    Arašidové rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    každý diel vyvaľkaného cesta som potrela paradajkovým lekvárom a posypala arašidmi..

    Arašidové rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    keď som mala všetky cestá pripravené zapla som si trúbu a nechala som ju vyhriať na 180 st..každý diel sa piekol 7 minút...treba pri tom stáť, lebo sa rýchlo upečie...keď okraje cesta zhnednú, treba vybrať z trúby...nenechať úplne vysušiť, lebo sa láme..

    Arašidové rezy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    kým sa cestá chladili,pripravila som si krém..v mlieku som vymiešala cukor, krupicu, vanilku a uvarila polohustú kašu..ešte do teplej som vmiešala maslo a nechala som ho za stáleho miešania roztopiť..

    Arašidové rezy (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    krém som rozdelila na 2 rovnaké časti...do jednej som pridala 2 lyžice nescafe.. a do druhej som pridala 2 lyžice rumu...všetko som spolu vymiešala..uložila do chladničky stuhnúť...

    Arašidové rezy (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    zostavovala som koláč...na spodok som dala prvý plát, ktorý som potrela kávovým krémom..zakryla som ho druhým plátom cesta..

    Arašidové rezy (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    ďalší plát som potrela rumovým krémom a zakryla som ho štvrtým plátom cesta..

    Arašidové rezy (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    položila som posledný...zakryla som ho pečiacim papierom a uložila na noc do chladničky, pričom som koláč zaťažila ...ráno som z odložených bielkov s pridaním cukru vyšľahala tvrdý sneh a pridala som citrónovú šťavu...sneh som preložila do hrnca a nad parou som ho uvarila do husta...potrela som vrch koláča a nechala stuhnúť...

    Arašidové rezy (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    keď bielková pena stuhla, urobila som klasickú čoko polevu a cik-cak som pokvapkala celý koláč a dala stuhnúť do chladničky...a zabudla som pred krájaním odfotiť...horúcim nožom som pokrájala na rezy...vrch som ozdobila odloženými drvenými arašidmi...prajem vám dobrú chuť..

    Arašidové rezy (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

terinka55
Vyzerá veľmi luxusne a hlavne chutne. Chválim a KK, aj keď asi len do zbierky :-)
mariamka
uz by ta mohol nejaky hotel angazovat ako dvornu cukrarku, neskutocne dobroty vyrabas
klukodvody
No jasně kouknu na fotku a je to jasné tak ,jako že jsem přidal do k.k a ohvězdičkoval .Krásný večer .
tassiedevil
Izka, pridaj aj nejaký recept ako nepribrať váhu po konzumácií toľkých dobrôt....:) ja už by som určite bol širší ako vyšší, keby som to mal všetko pojesť...:)*****
mesiar50
Vyhotovila si prvotriedne rezy.Blahozelam k tvojej sikovnosti.
katka78
Izka, ďakujem pekne za recept, rezy sú vynikajúce - mäkučké, rozplývavé, všetky chute sa veľmi dobre prepájajú. Cesto si krásne potiahne vlhkosť z plnky a je jemné. Myslím, že kto nemá rád mastné plnky, toto by mohlo byť niečo preňho. Hoci sem ide tiež maslo, zákusok nie je mastný, ale ani suchý, je tak akurát. Bielkovú polevu som nerobila, nemala som celé vajcia, chcela som iba minúť žĺtky, čo mi z iného receptu zostali, tak preto. Vrch som len pofŕkala tukom s karobom (kakao som nemohla použiť). Rada by som na koštovku odložila rodičom, ale neviem, či to zákusok vydrží do soboty.. čo myslíš, bude ešte dobrý? Robila som ich včera večer. Ďakujem :-)


izabella929
@katka78 , moje zákusky vydržia bez problémov i 2 týždne, mám to vyskúšané..pokojne nechaj v nejakej dóze v chladničke a budeš prekvapená, aké budú výborné i po týždni..ďakujem veľmi pekne za vyskúšanie receptu a prajem ti veľa úspechov pri pečení..-)
matulat
@izabella929 (18.5.2015 17:41) Prosim vas ja nemam paradajkivy lekvar co z ovocnych dzemov najviac pripomina paradajky? dakujem