Arančini

Arančini s malinami a bielou čokoládou (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

4
porcie
70 minút
príprava

Postup

  1. Ryžu uvaríme v mandľovom mlieku domäkka (podľa potreby prilievame vodu). Počas varenia pridáme palmový cukor, šafran a bazový sirup. Po uvarení zamiešame do ryže maslo a lyžicu mascarpone. Pridáme pár kvapiek limetovej šťavy a 2-krát zastrúhame aj limetkovú kôru. Celú zmes roztiahneme na plech a necháme vychladnúť.
  2. Vo vodnom kúpeli roztopíme bielu čokoládu a necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Všetko mascarpone vymiešame s roztopenou čokoládou. Takisto zastrúhame limetkovú kôru.
  3. Ryžovú zmes vytvarujeme v ruke do tvaru placky, zatvorením dlane vznikne priehlbinka, do ktorej dáme zmes mascarpone s čokoládou, maliny a potom dlaň uzavrieme a podľa potreby vrch doplníme ryžou a jemne vyformujeme guľku. Takto postupujeme s celou zmesou.
  4. Hotové guľky obalíme v trojobale z bezlepkovej múky, vajec a rozmixovaných bezlepkových piškót. Pripravené guľky vypražíme pri 160 °C do zlatooranžova.