Apple Pie podľa Bori

borita - bez fotkyborita, 31. januára 2015
Apple Pie podľa Bori
Foto: borita

Tento koláčik je u nás veľmi obľúbený a ani sa nečudujem. Je naprosto božský. Vyskúšajte a uvidíte.

30 minút
príprava

Suroviny

225 g
50 g
1 ks
350 g
Plnka:
2 kg
2 ks
250 g
1 ČL
20 g
1 hrnček




Postup

  1. 1

    Vyšlaháme mäkké maslo posekané na kúsky s práškovým cukrom. Vmiešame vajíčko spolu s jedným žĺtkom. Pridáme po štvrtinách hladkú múku a cesto rukami prepracujeme. Zabalíme ho do potravinárskej fólie a dáme na 40-45 minút do chladničky.

  2. 2

    Očistíme si jablká a nakrájame ich na kúsky alebo plátky, ako kto chce. Dáme ich do hrnca zalejeme ich šťavou z dvoch citrónov prisypeme cukor,škoricový cukor,pridáme 5 lyžíc vody a varíme. Asi 5-6 minút. Stiahneme jablká z ohňa a pridáme do nich maslo aby sa roztopilo. Medzitým pomiešame aby to maslo bolo všade(v hrnci s jablkami).

  3. 3

    Rúru na pečenie si predhrejeme na 210°C, cesto vyvaľkáme a vyložíme ním formu. Na cesto nalejeme jablčnú zmes. Ak nám zostane viac cesta môžeme ho nakrájať na pásiky a koláč nimi poprekladať(ak máme pásiky vrch koláča potrieme mliekom) mne už cesta na pásiky neostalo tak som to použila tak ako vidíte na obrázku. Pečieme 25-30 minút do zlatova.

  4. 4

    Dúfam že sa vám vydarí a bude chutiť. Dobrú chuť. :)

Diskusia k receptu

katka78
Veľmi podobne robievam aj ja, keď nám zosta(r)nú jabĺčka. Pekný prvý recept, vitaj!
aroooo
v bode 1 píšeš vmiešame vajíčko s 1 žĺtkom a v surovinách + žĺtko nie je, tak ako? Recept ako na zavolanie, dnes som si naplánovala upiecť v takej forme práve jablčník, ukladám aj tvoj, doteraz bolo treba studené maslo rýchlo zmiešať....



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia