Foto: borita
Tento koláčik je u nás veľmi obľúbený a ani sa nečudujem. Je naprosto božský. Vyskúšajte a uvidíte.
príprava
Postup
-
1
Vyšlaháme mäkké maslo posekané na kúsky s práškovým cukrom. Vmiešame vajíčko spolu s jedným žĺtkom. Pridáme po štvrtinách hladkú múku a cesto rukami prepracujeme. Zabalíme ho do potravinárskej fólie a dáme na 40-45 minút do chladničky.
- 2
Očistíme si jablká a nakrájame ich na kúsky alebo plátky, ako kto chce. Dáme ich do hrnca zalejeme ich šťavou z dvoch citrónov prisypeme cukor,škoricový cukor,pridáme 5 lyžíc vody a varíme. Asi 5-6 minút. Stiahneme jablká z ohňa a pridáme do nich maslo aby sa roztopilo. Medzitým pomiešame aby to maslo bolo všade(v hrnci s jablkami).
- 3
Rúru na pečenie si predhrejeme na 210°C, cesto vyvaľkáme a vyložíme ním formu. Na cesto nalejeme jablčnú zmes. Ak nám zostane viac cesta môžeme ho nakrájať na pásiky a koláč nimi poprekladať(ak máme pásiky vrch koláča potrieme mliekom) mne už cesta na pásiky neostalo tak som to použila tak ako vidíte na obrázku. Pečieme 25-30 minút do zlatova.
- 4
Dúfam že sa vám vydarí a bude chutiť. Dobrú chuť. :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
(z masla muky cukru a skorice ), alebo jablkovy paj podla tohto receptu:
varecha.pravda.sk/recepty/apple-pie-z-bieleho-domu-fotore...